To je to što me zanima!

U filmu o Oluji i nesretno djetinjstvo Ante Gotovine

Rredatelj Jack Baric premijerno je na festivalu dokumentarnih filmova ZagrebDox prikazao film 'U potrazi za Olujom' o generalu Gotovini i Haagu
Vidi originalni članak

Divili smo se njegovom autoritetu, znanju i hrabrosti. Uvjeren sam da ne postoji bolji general od njega na cijelom svijetu, rekao je hrvatski vojnik Tomislav Čavar na početku filma američkog redatelja Jacka Barica 'U potrazi za Olujom'. Dokumentarac je u petak na festivalu dokumentarnih filmova ZagrebDox potpuno napunio kino dvoranu Studentskog centra u Zagrebu. Ante Gotovina redatelju nije mogao dati intervju za film jer pravila Haaškog suda to zabranjuju.
- Po meni je priča o odgovornosti Gotovine politički konstruirana od Haaškog suda. Nakon što sam snimio ovaj film još sam se više u to uvjerio. Zato ga od srca poklanjam Hrvatima, rekao je Baric. Redatelj je prikazao i generalovo nesretno djetinjstvo. Majka mu je stradala dok je imao samo četiri godine spašavajući ga od mina.
- To ga je još više očvrsnulo i  možda je baš zato postao tako dobar vojnik. Ante još vjeruje da mu je majka na nebu i da ga štiti, prisjetio se redatelj što su mu ispričali Antini prijatelji za film.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • rafa09 28.02.2009.

    Ante Ante svi smo za te samo ti nama vrati

  • HrvatskaHrvatima 28.02.2009.

    prestat cemo mi zivjet u proslosti,kada se ta ista proslost osudi kako spada! Kda se zatvore zlocinci te proslosti i kada se prizna tko je pobjednik te proslosti,prvo prihvati proslost pa onda zivi u sadasnjosti,pa onda misli na buducnost,ovako nam buducnosti nema!

  • user_27152 28.02.2009.

    gluposti

Komentiraj...
Vidi sve komentare