To je to što me zanima!

'U Glini nestalo struje radi jakih oborina. Obnova? U ožujku ili u travnju, ako priroda dopusti'

Moramo voditi računu da tlo još uvijek podrhtava i da su potresi svakodnevni. Moramo biti strpljivi i sačekati da se podrhtavanje smiri, a do tada ćemo odraditi sve pripremne radnje, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved rekao je da je u večernjim satima u Glini zbog oborina nestalo struje. 

Poručio je da su u koordinaciji s HEP-om te kako vjeruje da će brzo otkloniti kvar. 

U subotu je počelo rušenje oštećenih objekata, a ministar kaže da su da su zaprimili 44.995 zahtjeva za pregled objekata, a da je do sada pregledano 27.848 objekata. Od toga 3.246 objekta označeni su crvenom, a 5.620 žutom naljepnicom.

NA YOUTUBE KANALU 24SATA Emotivan dokumentarni film 24sata o nesalomljivom duhu hrabrih ljudi s Banovine

- Objekti s crvenim naljepnicama detaljno se pregledavaju i oni za koje se utvrdi da se ne mogu obnoviti i da ugrožavaju sigurnost ljudi, prioritet su za rušenje - rekao je za HRT

Komentirao je i odlazak oporbe iz Sabora. Kaže kako su im "zagorčali život" odlaskom iz sabornice i nedonošenjem zakona. 

- U zakonu je predviđena mjera koja nam omogućava lakaši i brži pristup u angažiranju tvrtki i postupanju s objektima. Osuđujem postupanje oporbe. U potpunosti je izostalo njihovo razumijevanje prema stradalima u potresu koji su postali taoci njihovi taština i sitnih politikantskih igrica - rekao je Medved, dodavši kako će zakon na glasanju biti najkasnije u četvrtak. 

'VEĆINA JE SIGURNA' Milošević: O Zakonu o obnovi trebali bi glasovati u četvrtak

Na pitanje kada će krenuti obnova rekao je što je prije moguće. 

- Moramo voditi računu da tlo još uvijek podrhtava i da su potresi svakodnevni. Moramo biti strpljivi i sačekati da se podrhtavanje smiri, a do tada ćemo odraditi sve pripremne radnje - zakon, procjenu štete, plan obnove... Vjerujem da bi s obnovom mogli započeti u ožujku ili travnju, ako nam priroda dozvoli - zaključio je ministar Medved. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 01.02.2021.

    Obnova, dakle poslije izbora, ako bude novaca volje i pobjeda nad virusom. Tko je uopće očekivao nešto konkretnije obzirom da priču vodi akademik Medved, uključen lumen Horvat, a i iskustva o obnovi nakon zagrebačkog potresa biti će korištena.

  • 31.01.2021.

    Laganini... Di je priša

  • duduuusta 31.01.2021.

    Da je do prirode, hrvatska bi odavno bila fantastična zemlja za život. Ali je nažalost do političara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare