To je to što me zanima!

U Grčkoj opći štrajk zbog novih porezne i mirovinske reforme

Štrajk u organizaciji najvećih sindikata u javnom i privatnom sektoru dovest će do blokade brodova u lukama, smetnji u javnom prijevozu, zatvaranja vladinih ureda, a neće raditi ni novinari
Vidi originalni članak

U Grčkoj je u petak ujutro počeo 48-satni opći štrajk protiv porezne i mirovinske reforme koju prezadužena država mora provesti prema dogovoru sa stranim vjerovnicima postignutim prošle godine.

Štrajk u organizaciji najvećih sindikata u javnom i privatnom sektoru dovest će do blokade brodova u lukama, smetnji u javnom prijevozu, zatvaranja vladinih ureda, a neće raditi ni novinari.

Najveća grčka sindikalna središnjica GSEE kaže da su reforme "posljednji čavao u lijesu" radnika i umirovljenika koji su se već puno žrtvovali u poslednjih šest godina štednje.

Sindikati prosvjeduju protiv postroženja fiskalnog režima i smanjenja budućih mirovina, koje je vlada predvidjela kako bi održala obećanje prema EU-u, MMF-u i Europskoj središnjoj banci.

Vlada trenutačno pokušava finalizirati kompromis o novim uštedama s kreditorima, a o njihovim zaključcima ovisi nastavak isplate zajma od 86 milijardi eura i početak razgovora o smanjenju grčkog duga.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Akull 06.05.2016.

    Jer ja sam zmija a ti si zaba, zaba mozes da bezis ali dzaba, dzaba

  • troyanska kljusina 06.05.2016.

    Opći štrajk.kako to gordo zvuči !!! A kada će Hrvatska u svoj PRVI opći štrajk i suprostaviti se lopovskim i pokvarenim političkim elitama???

  • Cipelcug 06.05.2016.

    Bravo, neka sada državnu blagajnu pune grčki bogataši, a u ostalom Grčka ima i rudnik zlata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare