To je to što me zanima!

U Grčkoj se necijepljeni školarci i djelatnici moraju obavezno testirati da bi ušli u škole

Necijepljeni zaposlenici moraju predočiti negativni test jednom tjedno, a profesori, studenti i učenici stariji od 12 godina te djelatnici u turizmu, kulturi i medijima moraju se testirati dva puta tjedno
Vidi originalni članak

Grčki osnovnoškolci i gimnazijalci vratili su se u ponedjeljak u školske klupe, ali ako nisu cijepljeni morali su donijeti potvrdu o negativanom rezultatu covid testa za koji sami snose trošak, kao i svi radnici u privatnom i javnom sektoru koji nisu cijepljeni.

Dan povratka u škole poklapa se sa stupanjem na snagu novih obveznih mjera za necijepljene od 12 godina na više.

Više od 5,7 milijuna od 10,7 milijuna stanovnika Grčke je u potpunosti cijepljeno, a više od 11 milijuna je primilo prvu dozu, no širenje delta varijante u zemlji izaziva zabrinutost jer je u nedjelju zabilježeno 1300 novih slučajeva zaraze.

Za sve necijepljene u privatnom i javnom sektoru stupa na snagu obavezno testiranje na vlastiti trošak, a to vrijedi i za školarce i studente. 

Negativni testovi na covid obavezni su i u svim prijevoznim sredstvima i zatvorenim prostorima koji primaju publiku.

Cijena brzog antigenstog testa je najviše 10 eura, a PCR testa 60 eura.

Necijepljeni zaposlenici moraju predočiti negativni test jednom tjedno, a profesori, studenti i učenici stariji od 12 godina te djelatnici u turizmu, kulturi i medijima moraju se testirati dva puta tjedno.

NAPETOSTI U ZAGORJU Otac antimasker: 'Maska krši Božje zakone'; Fuchs: 'Imamo pravila i ona vrijede za sve'

Nastava se odvija uživo i prekidat će se tek ako broj pozitivnih učenika prijeđe 50 posto.

Prvi put poslodovac ima pravo znati koji su njegovi zaposlenici cijepljeni, a koji se moraju redovito testirati.

Cijepljenje je od prije obavezno za sve zaposlene u domovima za starije i za njegovatelje hendikepiranih, pod prijetnjom otkaza za sve koji se tome protive.

Za ulazak u kafiće, barove i restorane potrebna je elektronička zdravstvena potvrda ili dokaz preboljenja bolesti.

Maske su obavezne u zatvorenim prostorima i na otvorenom ako se radi o mjestima okupljanja ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Trol.🐑🐏 13.09.2021.

    Od čega onda imaju po 3000 pozitivnih dnevno i 40 umrlih? Dzaba im papir, papir ne štiti.

  • 13.09.2021.

    Ajme što volim duhovite reklame usred filma, kad ulični pjevači, glumci i (ne)popularni političari emitiraju "cijepi se". Ja sam se cijepio i od sada bolje pjevam, glumim i zatvaram oči. E pa ja nisam, ne kupujem darove.

  • frajer_2 13.09.2021.

    Pomozite svim onima u svijetu koji vas pokušavaju spasiti od takve sudbine. Oni se suočavaju sa svim vrstama napada, čak i kad spavaju. Ono čemu se protivite je toliko ZLO da će vaši umovi imati teškoća pokušavajući to shvatiti. Oni nisu iz vašeg svijeta, ali su ipak među vama. Oni su preuzeli kontrolu nad svime što čovječanstvo treba da bi postojalo na Zemlji. Oni su stvorili religije koje su osigurale da budu suprotstavljene jedna drugoj, kako bi stvorile sukob. Politika, bankarstvo, itd; sve je došlo od njih. Sada kad su razotkriveni, oni žestoko napadaju one koji pokušavaju prosvjetliti vas za ono što se trenutno događa, što je suprotno od onoga što vam govore da se događa. Oni kontroliraju sve u vašim životima, od rođenja do smrti. Sada, kad gube svoj stisak, postali su još opasniji. Dakle, uvijek budite na oprezu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare