News

Komentari 599

Otac antimasker: 'Maska krši Božje zakone'; Fuchs: 'Imamo pravila i ona vrijede za sve'

Otac antimasker: 'Maska krši Božje zakone'; Fuchs: 'Imamo pravila i ona vrijede za sve'

Zato jer je zdrav ne bi trebao nositi masku jer maska šteti i to se radi o vrijeđanju inteligencije, rekao je otac dječaka iz Krapinskih Toplica. Radovan Fuchs kaže da pravila vrijede za sve i da će ih osigurati policija

U Krapinske Toplice jutros je stigao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs koji zbog situacije s maskama i prosvjedom roditelja razgovarao s ravnateljem Samsonom Štiboharom, a otac dječaka rekao je kako u školi i dalje traže da dječak ima izuzeće od nošenja maske.

- Došli smo u školu kako treba da bi dječak ušao. Ulazak je uvjetovan maskom što krši sva prava djeteta i sve prirodne i Božje zakone - rekao je Kristijan Gaćina u izjavi za 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo iz Krapinskih Toplica

Na pitanje o tome ima li dječak izuzeće, rekao je kako je liječnica rekla da je zdrav i da ne vidi razlog da bi izdala izuzeće.

- Zato jer je zdrav ne bi trebao nositi masku jer maska šteti i to se radi o vrijeđanju inteligencije da nosi masku na ove apsurdne mjere koje nemaju nikakvog temelja - rekao je.

- Ne mora nigdje imati masku, nema zakon, niti može postojati zakon da se nekog može prisiljavati da nosi masku -  ponovio je te istaknuo kako dječak želi ići u školu, no problem je u maski koju mora nositi od školskog praga do učionice.

- Ja sam spreman na suradnju, znam da me drže Božji zakon i istina - dodao je te rekao da će poduzeti sve što treba da se nastavi normalno školovanje.

Pogledajte video: Izjava ministra Fuchsa

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako ovaj cijeli događaj nije ostavio lijepe utiske, već je ostavio 

- Zahvaljujem županiji koja se uključila kako se ne bi ponavljali događaji koji bi doveli u pitanje pohađanje škole zbog ovakvih čudnih zbivanja, jer i po zakonu o okupljanju imamo jasno i glasno izrečeno da je zabranjeno svako okupljanje ispred odgojnoobrazovnih ustanvova pogotovo dok su djeca u tim objektima - rekao je ministar Fuchs.

- Nije bilo lijepo gledati provaljivanje i vrijeđanje, to je nedopustivo i ne smije se događati - dodao je i da će policija osigurati ono što je propisano. 

Istaknuo je kako će policija osigurati ono što je propisano.

- Svatko može imati svoje uvjerenje, ako postoje određena pravila ona vrijede za svih, i možemo se s njima ne slagati, ali ne u dvorištima škola - rekao je i dodao da je u prvom redu sigurnost djece, a onda nastavnika. 

- Naša djeca su u prosjeku svega 5 dana bila na online nastavi, u drugim zemljama to se brojilo na desetke tjedana, rekao je Fuchs i istaknuo da će mjere ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 

-Ako će situacija ići tako da se nešto može mijenjati, onda će se mijenjati. Ovo je predivna, velika škola, koja može osigurati prostor za učenike - rekao je.