To je to što me zanima!

U Grčkoj tisuće je prosvjednika izašlo protiv imena Makedonije

Prosvjedi su se održali istodobno u desetak gradova u pokrajini Makedoniji, na sjeveru zemlje. Održali su se u 24 grada, a u svakom je sudjelovalo "500 do 1.000 ljudi", po procjeni policije
Vidi originalni članak

Tisuće Grka izašle su u srijedu navečer na ulice najvećih gradova na sjeveru zemlje, protiveći se prijedlogu vlade za rješavanje pitanja makedonskog imena.

Oko 2.000 ljudi okupilo se u Pelli, povijesnom središtu antičke Makedonije u kojemu se rodio Aleksandar Veliki, izvijestio je novinar AFP-a s mjesta događaja, što je upola manje nego što su predvidjeli organizatori.

"Pozivamo susjede koji ne poznaju povijest da dođu, posjete naše muzeje i arheološka nalazišta i vide da je Makedonija grčka", poručio je okupljenom mnoštvu gradonačelnik Chalkidone, Ioannis Tsouknidas.

Prosvjedi su se održali istodobno u desetak gradova u pokrajini Makedoniji, na sjeveru zemlje.

Manji prosvjedi su organizirani u srednjoj Grčkoj te na otocima Kreti, Rodosu, Krfu i Kosu.

Prosvjedi su se održali u 24 grada, a u svakom je sudjelovalo "500 do 1.000 ljudi", po procjeni policije.

Grčka ne želi priznati susjednu zemlju pod tim imenom i službeno je zove FYROM (Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija).

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Miške 07.06.2018.

    Makedonci u Makedoniji nisu Grci već bugarsko pleme koje je došlo na taj teritorij 1.000 godina poslije Aleksandra Makedonskog. Grci su u pravu.

  • Mjerilo 07.06.2018.

    Ovi su gori od nas,drzava im u rasulu oni umjesto da se dignu protiv lopova koji su ih zaduzili su do neba,njima ime smeta jel se njihovo neko selo zove ko susjedna drzava

  • Vihor🐎 07.06.2018.

    Što nisu prosvjedovali dok je Tito bio živ... nisu onda imali petlju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare