To je to što me zanima!

U Grčkoj ubijen mladić (17): EU organizira hitan sastanak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministri predlažu formiranje posebnih punktova u Grčkoj i Italiji koji bi vlastima omogućili da uzmu otiske prstiju i registriraju migrante koji su ušli u zemlju
Vidi originalni članak

Sedamnaestogodišnji mladić poginuo je u oružanom sukobu između grčke policije i krijumčara ljudima kod grčkog otoka Symi, javlja Deutsche Welle . Grčka policija pokušala je zaustaviti brod koji je prevozio izbjeglice iz Turske.

- Žalim zbog gubitka ovog mladog života - kazao je grčki dužnosnik Christos Zois, zadužen za obalnu stražu.

Istovremeno, ministri unutarnjih poslova Njemačke, Francuske i Velike Britanije u zajedničkoj su izjavi pozvali na hitan sastanak svih 28 ministara EU-a o trenutnoj izbjegličkoj krizi.

Ministri predlažu formiranje posebnih punktova u Grčkoj i Italiji koji bi vlastima omogućili da uzmu otiske prstiju i registriraju izbjeglice koje su ušle u zemlju. Takvi bi punktovi trebali biti uspostavljeni do kraja godine.

- Slažemo se kako više nemamo vremena za gubljenje . Situacija zahtijeva trenutačno djelovanje i solidarnost u Europi, kazao je njemački ministar vanjskih poslova Thomas de Maiziere u Parizu na sastanku s francuskim i britanskim kolegama.

Nova tragedija: U potonuću broda kod Libije sedmero poginulih

Danas se dogodila nova tragedija s izbjeglicama kad je u Sredozemnom moru (istočno od Tripolija) potonuo brod koji je prevozio izbjeglice pri čemu je poginulo sedmero ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice iz očaja pristaju na nesigurnost i neizvjesnost na putu do Europe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Primili smo jutros izvješća o sedam mrtvih tijela u blizini Khomsa, istočno od Tripolija, no nemamo detalja o tome koliko je na brodu bilo ukupno ljudi - kazao je glasnogovornik Crvenog polumjeseca u Tripoliju Mohamad al-Misrati.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • stefi defi 31.08.2015.

    sve politicare u zatvor koji su dopustili ulaz u evropu

  • stefi defi 31.08.2015.

    nikom ne davati azil hitna deportacija nazad odakle su dosli masovnu deportaciju iz cijele evrope izvesti odmah jedino rjesenje i spas od islamizacije evrope

  • volim bijelo 30.08.2015.

    Ovo je pocetak naseg kraja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare