To je to što me zanima!

U grobnici u Sloveniji su pronašli i kosture žena

Stručnjak za sudsku medicinu potvrdio je da su u rovu pronađena i tijela žena, ali je zanijekao informacije da su nađeni posmrtni ostaci djece
Vidi originalni članak

U napuštenu rudniku Barbarinu rovu u naselju Hudoj jami blizu Laškoga u Sloveniji, gdje je prije dva i pol mjeseca otkrivena jedna od najvećih masovnih grobnica iz vremena neposredno nakon Drugoga svjetskog rata, nalaze se i posmrtni ostaci žena, javila je u petak Slovenska televizija. Stručnjak za sudsku medicinu Jože Balažic potvrdio je da su u rovu pronađena i tijela žena, ali je zanijekao informacije da su nađeni posmrtni ostaci djece. Potvrdio je i da se u napuštenu rudniku po dosadašnjim istraživanjima nalaze tri jame, vjerojatno pune ubijenih žrtava iz poraća, no one se za sada ne ispituju.
Dosad otkrivene žrtve nađene su u gornjoj galeriji rudnika, kad je u početku ožujka državno povjerenstvo za žrtve poraća s ekipom rudarskih inženjera probilo više betonskih, zemljanih i metalnih pregrada koje su godinama skrivale mjesto zločina.
Do sada se pretpostavljalo da su u Barbarinu rovu samo ubijene razoružene vojne osobe i muškarci, vjerojatno slovenski domobrani, te pripadnici hrvatskih oružanih snaga.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • JAX 23.05.2009.

    nadam se da zlocinci iz bande crvene gore u paklu nakon ovih zlocina

  • user_29428 23.05.2009.

    @@@ admine al ono na vhu od "platana" nije govor mržnje?!? ili se ti slažeš sa time pa si to ostavio... riječi kao crnčuga, digić, šiptar.. ako se nađu u tekstu odmah se taj tekst briše.. i po tebi ovo nije tekst mržnje i bolesno mišljenje "bas mi je drago steta sto ih vise zena nema u grobnici jer bilo bi manje ustasa "

  • sps 23.05.2009.

    4s jebo ti konj mater.

Komentiraj...
Vidi sve komentare