To je to što me zanima!

U hladovini: Prima plaću, ništa ne radi, pa zato piše Uhljeblog

Bonacci u Ministarstvu obrazovanja ima plaću 11.000 kuna bruto, ali kaže da mu ne daju posla i ne žele sporazumno raskinuti s njime. Želi popraviti funkcioniranje uprave
Vidi originalni članak

I ja sam primjer kako je katastrofalna organizacija u državnoj upravi. Onima koji nešto znaju ne daju posla.

Kaže nam to Duje Bonacci, bivši glasnogovornik Ministarstva obrazovanja i znanosti, a sad samo jedan od službenika. Bonacci je otvoreno priznao da prima plaću od gotovo 11.000 kn bruto, a ne daju mu zadatke jer je u sukobu s ministricom. Ne žele mu dati ni sporazumni otkaz. Sad je pokrenuo na Facebooku blog Uhljeblog.

- Nakon mojeg istupa javilo mi se puno ljudi iz uprave koji tvrde da im ideje ne prolaze. Želim ih okupiti i pokazati na konkretna rješenja kako bi javna uprava bila bolja - kazao nam je Bonacci.

Već ima niz pripremljenih tekstova, a jedan od njih će biti i o apsurdima potpisa i parafa koji unedogled produljuju rokove za dokumente, te koliko nekoj odluci treba vremena da “otputuje” do susjedne sobe. Naslovna fotografija bloga prikazuje radni stol službenika, pretrpan predmetima uz poruku da je na pauzi.

Iz Ministarstva obrazovanja kažu nam da ne podržavaju ljude koji primaju plaću, a ne rade, ali da s njim nisu htjeli potpisati sporazumni raskid ugovora.

- U njegovu radu kao voditelja Nacionalne jedinice Eurydice su uočene brojne nepravilnosti. Dokumentacija je proslijeđena DORH-u. Sporazumni raskid ugovora ne može biti opravdan. Gospodin Bonacci u svakom trenutku može tražiti jednostrani ugovor o radu, a Ministarstvo će protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti - poručili su iz Ministarstva.

Bonacci te optužbe odbacuje, pa će konačni pravorijek morati dati DORH nakon izvida.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 06.04.2018.

    Čovjek je samo priznao da je uhljeb koji ništa ne radi a prima veliku plaću.

  • Uragan_1 05.04.2018.

    Koga maslaš frajeru ?, pa šta misliš da su svi ovce ?

  • Uragan_1 05.04.2018.

    Ima uhljebe drugi ugovor zato traži sporazumni otkaz ( otoremninu, određeni rok punu plaću) .... Da si pošten i da ne trpiš nerad uzeo bi svoju radnu knjigu i otišao. Ne dripaj, takvih poštenja ima na hrpe kao ti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare