To je to što me zanima!

"U Hrvatskoj još nema pravde, previše je onih koji su krali"

Predsjednik Josipović je gostima na domjenku u govoru rekao po čemu će pamtiti 2010. Smatra da Hrvatska unatoč problemima gradila dobre odnose sa susjedima
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti na domjenak je primio političare, te vodeće ljude iz gospodarstva i vjerskih zajednica, te estradnjake. Josipović je u svom govoru istaknuo kako je 2010. godina bila obilježena borbom protiv korupcije i organiziranog kriminala. Istaknuo je kako više nema nedodirljivih. Predsjednik smatra kako pravde u Hrvatkoj još nema. Kaže kako ga ljudi često pitaju "Predsjedniče, ima li pravde?", a on im na to mora odgovoriti kako "Hrvatska još nije pravedna zemlja".

- U našoj zemlji ima previše sirotinje i onih koji su se nakrali - rekao je Josipović. Dodao je kako se Hrvatska unatoč mnogim problemima nalazi pred vratima Europske unije te da su godinu obilježili i dobri odnosi sa susjedima, Srbijom, BiH i Slovenijom.

Šeks: HDZ će se riješiti negativne prtljage

Na primanju kod predsjednika bio je i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks. Komentirao je zbivanja u svojoj stranci te istaknuo kako se HDZ mora riješiti negativnih elemenata baš kao svaka stranka koja želi opstati.

- Nastojimo se riješiti negativne političke prtljage. Ovaj nezdravi dio tkiva i tijela HDZ-a ćemo amputirati - rekao je odlučno Šeks. 

Dodao je kako je ova godina bila iznimno teška za cijelu Hrvatsku zbog nezaposlenosti, teškog stanja u gospodarstvu, ali ističe kako se razbuktala i borba protiv korupcije. 

- Vjerujem da će Hrvatska iz ove krize izaći jaka i da će prebroditi sve probleme - zaključuje Šeks. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • kristov 21.12.2010.

    U Hrvatskoj nema pravde, velika i vizionarska izjava Ive Josipovića! Nekakvu pravdu i on je obećao, a vidimo kakva je to pravda, sve veće raslojavanje i bijeda. I on nama kaže nema pravde. Njegova pravda nije i moja pravda ili pravda za sve, pa kad istinu budemo susretali po našim ulicama, po našim novinama, po televiziji i svugdje, biti će pravda, a to će biti nikad. Josipovićeva pravda, pravda materijala, novca moći, nemoguća je misija jer on kaže kako je previše siromašnih i premalo bogatih, a tih razlika od povijesti ljudskog roda nije nestalo i ne će. U Hrvatskoj nema pravde, jer da je ima, on ne bi bio predsjednik, mnogi branitelji ne bi patili i bili ponižavani, generali bi bili doma sa obiteljima, ne u tamnicama, pljačkaši bi bili odavno pohvatani i suđeni, a znali su i znaju za to, ali kad im treba novac, ti isti nisu sa druge strane zakona. U Hrvatskoj nema pravde jer plaće ne dobivaju svi koji rade, u Hrvatskoj nema pravde jer puno njih uživa povlaštene (što je to) mirovine, u Hrvatskoj nema pravde, jer Hrvat gotovo ne smije biti Hrvat, u Hrvatskoj nema pravde jer učitelji nemaju dostojne plaće, u Hrvatskoj nema pravde jer bolnice nisu dostupne svima, u Hrvatskoj nema pravde jer donosi nenaravne zakone, u Hrvatskoj nema pravde jer zločinci bivaju oslobođeni, u Hrvatskoj nema pravde jer još nisu suđeni zločinci iz drugog svjetskog rata (Broz i kompanija), a nije poznato da je podignuta iti jedna optužnica, u Hrvatskoj nema pravde jer Mesić uživa vilu u elitnom dijelu Zgb, a kupuje dvije kuće u osamdesetim godinama života. Hrvatskoj pravdu ne će i ne može donijeti Ivo Josipović, jer on nije pravednik. Oh, koliko bi se toga dalo nabrojati...

  • Wyatt Earp 21.12.2010.

    Vlado Šeksu HDZ metastazira u zadnjoj fazi, ali i najteži bolesnik se do zadnjeg časa nada ozdravljenju, za vas spasa nema.

  • Wyatt Earp 21.12.2010.

    Tko se nije sliko lopov bio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare