To je to što me zanima!

U igri s pirotehnikom teško ozlijeđeno dijete u Piškorovcu

Djetetu je u Piškorovcu u ruci eksplodiralo pirotehničko sredstvo koje je pokupilo s poda. Liječnici su utvrdili kako je teško ozlijeđeno. Iz policije apeliraju na građane na oprez kod korištenja pirotehnike
Vidi originalni članak

Skupina djece bacala je u nedjelju poslijepodne raznu pirotehniku na ulici u Piškorovcu, a u jednom trenutku jedno dijete je podiglo neeksplodirano sredstvo s poda te mu je eksplodiralo u ruci. 

Roditelji su ga prevezli u čakovečku bolnicu gdje su liječnici utvrdili da je teško ozlijeđeno. Kako javljaju iz međimurske policije, provodi se istraga, nakon čega će kvalificirati ovaj slučaj.

Iz policije apeliraju na građane da tijekom novogodišnjih blagdana ne upotrebljavaju vatreno oružje, eksplozivna i rasprskavajuća sredstva kako ne bi ugrozili vlastiti odnosno tuđi život i imovinu, a pirotehnička sredstva potrebno je koristiti sukladno uputama  proizvođača i vodeći brigu o sebi i drugima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Imajući u vidu iskustva iz ranijih godina, očekuju se sporadični slučajevi  zlouporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, što nažalost može rezultirati ozljeđivanjem osoba, propucavanjem i oštećenjem stanova, obiteljskih kuća i vozila. Takve su zlouporabe posebno opasne na mjestima većeg okupljanja građana, a posebno u ugostiteljskim i drugim objektima u kojima će se organizirati razne proslave poput dočeka nove godine i sl. Na tim mjestima može se očekivati i remećenje javnog reda i mira, ali i krađe osobnih stvari, radi čega građane pozivamo da u takvim prilikama paze na svoje osobne stvari, način kako ih ostavljaju i gdje ih ostavljaju, te koliko paze na njih.

Posebnu pozornost treba obratiti na najmlađe, jer petarde nisu igračka, a nesreće se ne događaju drugima. Od pirotehničkih sredstava najčešće stradaju šake, prsti, lice i oči. Najbolja preventiva je nekorištenje pirotehnike i ostalih sredstava, jer je obilježavanje blagdana bez toga svečanije, dostojanstvenije i mirnije, navode iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • mihael82 02.01.2019.

    Tko im je kriv kaj si djeci daju petarde Trebali bi roditelji zabranit neodgovornoj djeci pirotehniku

  • zebra 27 31.12.2018.

    Pirotehniku treba u potpunosti zabranit zakonom.. Opasna ja za sve uzraste, a uznemiruje životinje i djecu, zbog eksplozije mogu doživjeti i šok..

  • tajnamoja 31.12.2018.

    Tako ima jedan kod nas u ulici bez šake, kao mali se igrao rata. Mlad čovjek, proteza na ruci, nema dana radnog staža, ne zna što bi sam sa sobom. Drugi ima stakleno oko. Isto se igrao kao dijete...Do kad ce ove gluposti stvarati dozivotne invalide?

Komentiraj...
Vidi sve komentare