To je to što me zanima!

'U ime obitelji' bez pitanja uzeli fotografiju iranske umjetnice?

Fotografija Iranke Bashareh Bisheh prikazuje djevojčicu kako spava unutar kredom nacrtanog lika majke na cesti, a isti motiv je i na plakatu inicijative 'U ime obitelji'
Vidi originalni članak

Dirljivi rad iranske umjetničke fotografkinje Bashareh Bisheh, koji prikazuje njenu malu rođakinju kako spava skvrčena na cesti, i to unutar kredom nacrtanog lika majke, nenadano je postao popularan u Hrvatskoj.

Za svoju ga je kampanju promicanja izlaska na referendum upotrijebila inicijativa "U ime obitelji", no, čini se, na ne baš legalan način. Fotografija je na Flickr profilu umjetnice zaštićena autorskim pravima, što znači da nije za slobodno uzimanje pa su zbog toga hrvatski građani komentarima upozorili Bisheh na ovaj slučaj kršenja njenih prava.

Plakat inicijative, s pozivom da se 1. prosinca zaokruži ZA, prikazuje istu djevojčicu, uz prateći tekst "Ova djevojčica nikada nije vidjela svoju majku, pa ju je nacrtala kredom i zaspala na njoj. Svako dijete treba mamu i tatu! Ti odlučuješ!".

Idi na 24sata

Komentari 764

  • CptNemo 18.11.2013.

    Netko nezna definiciju freewarea očito.

  • Leonardo000 18.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • sedma7 18.11.2013.

    Ovo je zalosno, iskreno se nadam da u RH i dalje ima onih inteligentnih ljudi koji nece nasjedat na ovakve manipulacije! Svi ovi koji su protiv spominju nekakve mentalne sklopove gospode Markic, umjesto da razmisle sto je bolje za njih i njihovu djecu, unuke :/ stvarno zalosno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare