To je to što me zanima!

U Indoneziji otkrili novu sortu koronavirusa: 'Najekstremniji je, može se bolovati mjesecima'

Znanstvenici su ovaj zasad neimenovani soj nazvali najekstremnijim koji su ikada vidjeli, ali nemaju dokaza da bi se soj mogao proširiti. Samo širenje, navode, ne bi dovelo do karantene.
Vidi originalni članak

Liječenje pacijenta u Indoneziji zaprepastilo je znanstvenike koji su otkrili dosad sortu s najviše mutacija koronavirusa. Soj ima više od 113 mutacija, dvostruko više od omikrona, prenosi Daily Mail.

Znanstvenici su ovaj zasad neimenovani soj nazvali najekstremnijim koji su ikada vidjeli, ali nemaju dokaza da bi se soj mogao proširiti. Samo širenje, navode, ne bi dovelo do karantene.

KINESKI ZNANSTVENIK 'Teorija o bijegu covida-19 iz laboratorija ostaje na stolu'

Zaraženi pacijent ne preboli virus u nekoliko tjedna već pati od produžene infekcije nekoliko mjeseci.

Infekcije slične ovoj javljaju se kod pacijenata s kompromitiranim imunološkim sustavom, poput onih s AIDS-om ili onih koji su podvrgnuti kemoterapiji raka.

- Kako se virus širi i nastavlja mutirati, to će neizbježno rezultirati ozbiljnim infekcijama kod najosjetljivijih, a također će povećati broj onih koji trpe teret dugoročnih posljedica infekcije - kazao je virolog Lawrence Young.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • 02.01.2024.

    Moguće da od Wuhanske varijante ima 113 mutacija. Stariji i ostali trebaju zdravu prehranu bogatu povrćem, cink,bakar,magnezij, D vitamin,nešto preparata za cirkulaciju, higijenu, nosa,usta i ruku pa na izborima birati stranku koja zna ulagati u medicinu i na taj način smanjiti broj fatalnih slučajeva.

  • splitmoj 04.08.2023.

    Sinjske ti gospe koji je ovo znanstveni svit? 113 mutacija znači kur....!!! znaj kliničku sliku a uz to nema dokaza da se može proširit a tek otkriven. Ja mislija već imaju šprice?🤪 Neće vam više nikad proć onako obespravit ljude NIGDI!!! Za više info. Šta se ne jave đikanu ?on je stručnjak za viruse i svako 10god najavi da ce nac lijek za rak. Jedino šta je naša izvor prihoda a evo nam uspjeha...kupili ih farmaceuti. Kadri su genocidpočinit

  • splitmoj 03.08.2023.

    Mollo s..šava

Komentiraj...
Vidi sve komentare