To je to što me zanima!

U Istarskoj 165 novozaraženih, raste pritisak na pulsku bolnicu

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo je unatrag jednog dana testirao 676 uzoraka brisa i koronavirus potvrdio kod 165 osoba, odnosno svake četvrte testirane osobe
Vidi originalni članak

Kod novih 165 osoba potvrđena je zaraza covidom u protekla 24 sata u Istarskoj županiji, a sve više raste pritisak na pulsku bolnicu gdje se trenutno liječi 67 zaraženih pacijenata od kojih je 12 u respiracijskom centru, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo je unatrag jednog dana testirao 676 uzoraka brisa i koronavirus potvrdio kod 165 osoba, odnosno svake četvrte testirane osobe.

OGROMAN IZNOS Korona je Hrvatsku koštala 3 milijarde kuna, za cjepiva je izdvojila 454 milijuna kuna

Oporavile su se 143 osobe, a u samoizolaciji ih je trenutno 600.

U pulskoj Općoj bolnici liječi se ukupno 67 covid pozitivnih pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju njih 55, a u respiracijskom centru 12.

Iz Stožera ponovno pozivaju građane na odgovornost, odnosno primjenu svih epidemioloških mjera kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

VRH ZARAZE OČEKUJU IDUĆI TJEDAN Slovenski zdravstveni sustav puca: Nedostaje bolničkih kreveta i medicinskog osoblja

"Pozivaju se građani da se neizostavno pridržavaju epidemioloških mjera kako bismo sačuvali zdravlje i zdravstveni sustav, koji zbog povećanog broja hospitaliziranih osoba ugrožava redovnu djelatnost Opće bolnice Pula. Osobito je nužno potrebno pridržavati se potrebe nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima te na otvorenom u nemogućnosti održavanja propisanog razmaka", poručili su.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jq4821 16.11.2021.

    Kako neće rasti pritisak na Pulsku bolnicu kad je to jedina bolnica u cijeloj Istri

  • Monoma 16.11.2021.

    Gdje je onaj vatrogasac,gasi to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare