To je to što me zanima!

U Italiji će 10.000 studenata postati liječnici zbog korone

Talijanska vlada te ministarstva zdravstva i obrazovanja odlučili su da budući mladi liječnici izvanredno neće morati polagati završni ispit već će odmah krenuti u pomoć kolegama u borbi protiv korona virusa
Vidi originalni članak

Italija je povukla potez izvanredne mjere. Oko 10 tisuća studenata završne godine medicine ranije će završiti semestar te momentalno dobiti posao u struci. Italiji nedostaje medicinskog osoblja u borbi s pandemijom korona virusa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Talijanska vlada te ministarstva zdravstva i obrazovanja odlučili su da budući mladi liječnici izvanredno neće morati polagati završni ispit već će po završetku studija odmah krenuti u pomoć kolegama.

Italija se bori s teškim udarom korona virusa zbog kojeg je smrtno stradalo 2,158 osoba, a potvrđena brojka zaraženih popela se na 27,980 što ju čini najjače pogođenom državom nakon Kine iz koje je virus potekao.

Talijanski službenik Gaetano Manfredi istaknuo je da će administracija ove godine dopustiti da studenti na završnoj godini medicine počnu raditi osam ili devet mjeseci prije predviđenog roka te da neće biti obaveznih završnih ispita.

- To znači da ćemo u Nacionalni sustav zdravstvene zaštite pustiti svježu energiju od 10 tisuća liječnika što je od ključne važnosti u borbi s nedostatkom osoblja naše zemlje - rekao je Manfredi.

Talijanska vlada će studente poslati u klinike Opće prakse kao i staračke domove kako bi se iskusniji liječnici mogli posvetiti radu u bolnicama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mily 18.03.2020.

    Nisam znala da i Talijani kupuju diplome u Bosni

  • 18.03.2020.

    Znaci kao i do sad.Samo sto se diplome nece kupovati nego ce se djelit sakom i kapom.Toliko o vasem "studiranju"

Komentiraj...
Vidi sve komentare