To je to što me zanima!

U Jemenu pobunjenici ubili 13 vladinih boraca unatoč primirju

Pobunjeni Huti napali su u srijedu navečer lojalističke položaje u Namu, sjeveroistočno od Sane, gdje se borbe vode već dva tjedna usprkos preuzetoj obvezi boraca da će poštovati primirje
Vidi originalni članak

Najmanje 13 provladinih boraca ubijeno je u pobunjeničkom napadu blizu jemenskog glavnog grada Sane, usprkos prekidu vatre koji je proglasio UN ovog tjedna, objavili su u četvrtak vojni izvori.

Pobunjeni Huti napali su u srijedu navečer lojalističke položaje u Namu, sjeveroistočno od Sane, gdje se borbe vode već dva tjedna usprkos preuzetoj obvezi boraca da će poštovati primirje koje je u nedjelju u ponoć stupilo na snagu.

Pobunjenici su ubijeni i u sukobima u srijedu navečer, rekao je vojni lojalistički izvor, ne mogavši navesti broj.

Ranije u srijedu jedan je pobunjenik-snajperist smrtno ranio generala u tom području gdje je ranjeno i šest vojnika. Drugi sporadični sukobi sa žrtvama zabilježeni su i na drugim lokacijama.

Prekid vatre prekršen je u brojnim navratima u Jemenu od njegova stupanja na snagu ali nijedna sukobljena strana nije objavila da je prekinut, dok u ponedjeljak u Kuvajtu trebaju početi mirovni pregovori pod pokroviteljstvom UN-a.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Provokator2322 14.04.2016.

    Saudijska Arabija ne poštuje primirje od početka niti ga ima namjeru poštivati već samo kupuju vrijeme

  • ak47 14.04.2016.

    I što će sada napraviti UN koji je proglasio primirje koje se ne poštuje? Ništa. UN je još jedna beskorisna organizacija za trošenje silnih milijardi eura i pričanje o gladi i ratovima u svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare