To je to što me zanima!

U knjižare stigao samo dio knjiga, jeftinije su na netu

U Školskoj knjizi za narudžbe iznad 250 kuna ne naplaćuju poštarinu, dok Alfa daje popust od pet posto za školske udžbenike kupljene internetom
Vidi originalni članak

Dio manjih knjižara u zemlji udžbenike neće imati u slobodnoj prodaji, no primaju narudžbe. Većina tih knjižara u Zagrebu do sada je zaprimila prosječno 200 narudžbi. Knjige obećavaju nabaviti u roku od tjedan dana, samo je potrebno točno im napisati imena autora. Internetska kupovina također je sve popularnija, osobito otočanima i na selima. Knjige im šalju na kućnu adresu. U Školskoj knjizi za narudžbe iznad 250 kuna ne naplaćuju poštarinu, dok Alfa daje popust od pet posto za udžbenike kupljene internetom. Prema Zakonu o udžbenicima nakladnici su bili dužni najkasnije do 16. kolovoza udžbenike dostaviti prodajnoj mreži. Predviđene kazne za kašnjenje s distribucijom su od sto tisuća do petsto tisuća kuna. Svih školskih knjiga u knjižarama u ponedjeljak nije bilo. Dobit će ih, kažu, najkasnije sljedeći tjedan.
- Kako se ne bismo bojali kazne. Sve knjige smo otisnuli. Dio je već u knjižarama, a ostatak će dobiti u nekoliko dana. Primili smo se posla čim smo dobili rješenje od Ministarstva, objasnila je referentica Alfe, pokušavajući se sjetiti kad im je rješenje stiglo.
Sve udžbenike otisnuli su i u Školskoj knjizi, no još ih nisu razaslali svim knjižarama. Svoja izdanja imaju u prodaji, međutim, nedostaju im naslovi drugih izdavača. Školska knjiga u svojim knjižarama u Zagrebu školske popise zaprima, no u Osijeku još uvijek ne. Koji je tome razlog, nismo uspjeli saznati.

U KNJIŽARAMA GUŽVI JOŠ NEMA
Krajem kolovoza knjižare očekuju gužve. Samo dio roditelja udžbenike je naručio internetom ili im dostavio popis. U Školskoj knjizi kažu da su do sada otisnuli oko četiri milijuna udžbenika, što bi trebalo biti dovoljno.

RODITELJI SAMI LIJEPE OGLASE PO ŠKOLAMA
Molim na poklon knjige za četvrti razred, jedan je od oglasa koje roditelji i učenici lijepe po školskim vratima. Sve škole izvjesile su popise. Većina ravnatelja zagrebačkih škola organizirala je internu razmjenu od kraja kolovoza do početka nastave.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Nevermind 18.08.2009.

    Knjige u Osijeku se mogu naručiti vrlo povoljno u antikvarijatu Ezop. link : http://ezop-antikvarijat.hr/udzbenici.php

  • only I 18.08.2009.

    ............i opet ja, cujem da se lanjski besplatni udzbenici prodaju, fuj odvratno, ja dobio dzaba a sad hocu zaraditi, fuj, fuj, bljak na takve ljude.

  • only I 18.08.2009.

    .......i jos ovo, sta da svi roditelji odluce kao ""revcipisko1"" predpostavljam iz Piskorevaca, bio tamo, ljepo mjestasce, dakle sta bi onda napravili gospoda iz skole i ministarstva, valajlo prosle godine dok je bilo besplatno e pa nek valja i ove godine. toliko

Komentiraj...
Vidi sve komentare