To je to što me zanima!

U Konavlima zaplijenili čak 27 tona lažne dizajnerske odjeće

Protiv vozača turskog kamiona slijedi prijava. Postupak pregleda, izdvajanja i prebrojavanja tereta još traje. Dosad je nađeno 20 tisuća komada krivotvorene robe
Vidi originalni članak

Carinici su u ponedjeljak na graničnom prijelazu Karasovići u Konavlima zaplijenili 27 tona krivotvorenih odjevnih predmeta s dizajnerskim oznakama, metražnog tekstilnog materijala i 1200 metara kože za izradu lažnih dizajnerskih torbi. Robu je prevozio turski državljanin u teretnjaku s prikolicom.

Protiv vozača slijedi prekršajna prijava. Postupak pregleda, izdvajanja i prebrojavanja tereta još traje. Dosad je nađeno 20 tisuća komada robe za koju postoji osnovana sumnja da povređuje pravo intelektualnog vlasništva odnosno da su "lažnjaci".

Među njima su 'marke' poput Lacostea, La Martina, Ralph Laurena, Tommy Hilfigera, Fred Perryja i Manchester Uniteda. Vrijednost krivotvorenih proizvoda iznosila bi više milijuna kuna. Policija nastavlja istraživanje o krađi intelektualnog vlasništva. 

Krivotvorena roba je bila namijenjena jednoj zagrebačkoj tvrtki, rekao je pročelnik Carinarnice Dubrovnik Dubravko Grbić u petak na konferenciji za novinare u zračnoj luci u Čilipima.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • zlundralo 14.05.2011.

    pa več godinama znam da u importane cuntru imaju pola robe lažnjaka i znam da se to kupovalo u Božjakovini kod "obrtnika" tak da neznam kaj se čudite sad.isto tako H&M za naše tržište robu dobiva iz turske

  • axlica 14.05.2011.

    a zaš nikom ne smeta Dubrava, tamo nema šta nije fejk XD čak su i ženske fejk, fejk nokti, fejk ten, fejk kosa (ekstenzije jelte) itd itd :D

  • pilimudac 13.05.2011.

    Nigdje nisam vidjela toliko kopija i markiranih stvari koliko kod nas. Cini se da nema osobe koja ne nosi nesto markirano dajuci do znanja svima da je in tj. da ima para (a zapravo u novcaniku nema niti za kruh:-) Zadnjih nekoliko godina zivim u Njemackoj i prvo sam bila iznenadjena a onda i zadivljena kako taj narod u sustini nije opterecen odjecom. Ona im predstavlja neko nuzno zlo,nesto sto se nosi i onda zamijeni,daruje ili proda dalje. Moram napomenuti da ih masa kupuje odjecu na tzv.buvljacima a ustedjeni novac radije potrosi na brojna putovanja svijetom i da svojoj djeci privuste neke druge vrijednosti npr. posjete muzejima,koncertima i dr. A mi dajemo zadnju kunu za neku krpicua onda sjedimo na nekoj terasi i citav dan pijuckamo jedno picence al neka,nek se vidi da smo face :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare