To je to što me zanima!

U kranjsku kobasicu Slovenci stavljaju hrvatsku svinjetinu

Domaća svinjetina je bolja od uvozne, ali je nema dovoljno. Zato meso uvozim iz Austrije, Njemačke i Hrvatske, kaže najpoznatiji slovenski proizvođač kobasica
Vidi originalni članak

Najpoznatiji slovenski proizvođač kobasica, Anton Arvaj, priznao je za portal slovenskog Telekoma da svinjetinu za kranjske kobase kupuje i u Hrvatskoj.

- Domaća svinjetina je bolja od uvozne, ali je nema dovoljno. Mi proizvedemo koliko i manja farma u Nizozemskoj. Zato meso uvozim iz Austrije, Njemačke i Hrvatske - kazao je Arvaj (75).

Slovenija je u EU zaštitila kranjsku kobasicu te prije dvije godine tražila da se u Hrvatskoj zabrani prodaja pod tim imenom iako se one tu tradicionalno proizvode. Hrvatska je podnijela prigovor, a spor još nije riješen.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • user_388907 21.10.2014.

    Nekoć je bila hrvatska a sad je europska svinjetina.

  • smilodon 20.10.2014.

    ne kužim, kaj ko stavlja, u slovenke kobasice?????

  • Galeb i ja 20.10.2014.

    I kakove to sada ima veze ?.Na moru jedemo skampe iz Baltika pa nokome nista.Jel to mozda zabranjeno ?.

Komentiraj...
Vidi sve komentare