To je to što me zanima!

U Makarskoj rodilišta nema pa žene rađaju u kombiju Hitne

Dvije Makaranke rodile su u vozilu Hitne pomoći na putu do Splita. Ministarstvo zdravstva prije dvije godine ukinulo je makarsko rodilište i ne želi ga obnoviti
Vidi originalni članak

Termin mi je bio za 20 dana, a zaboljelo me 15 minuta prije ponoći. Imala sam jedan trud. Muž je pozvao Hitnu. Dovezli su me pred makarski dom zdravlja u ponoć i 20 minuta i rodila sam. Puno hvala liječniku Bobi Daskaloviću i sestri Biljani Šarić - ispričala je Jelena Franić, koja je u noći na nedjelju u vozilu Hitne rodila drugo dijete, sinčića Ivana teškog 3750 g i dugog 51 cm. Potom su je pregledali u Domu zdravlja pa prevezli u splitsko rodilište. 

U utorak je još jedna Makaranka rodila sina u Hitnoj, u Mimicama na magistrali. Rodilište u Makarskoj zatvoreno je 2009, a u Sinju lani. Navodno su u tijeku natječaji za uređenje izvanbolničkih rodilišta u Sinju, Imotskom i Makarskoj.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • varijanta 09.04.2011.

    rodiš i istovremenu si na izletu..obilasku ljepe naše..

  • dkasmile 09.04.2011.

    ma krasno,,vraćamo se 50 god unazad kad su žene po poljima rađale a, sanjamo o nekoj EU

  • lobotomija 08.04.2011.

    Fumago- pa sta je to normalno?Scenario-mulac od 25 godina sa 2,5 promila alkohola divlja sa "svojim" BMW od 300 ks po magistrali i sudari se sa vozilom hitne pomoci u kojoj zena radja.Normalno,mulac iz nase "zlatne mladezi" nije cuo sirenu jer mu je u autu tutnjila muzika od 1000 wata i jer je pipao svoju sponzorusu.U vozilu hitne pomoci svi poginu kao i suvozacica mulca jer nije bila vezana.Mulac dobije 2 mjeseca robije jer je iz dobre HDZ obitelji.Hvala gospodine ministre. Glavno da se grade sportske dvorane kao prioritet kao i mostovi koji ce se srusiti u najskorije vrijeme jer je opet netko pokrao lovu.Dosta vise toga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare