To je to što me zanima!

U Ministarstvo stigli čelnici sindikata, očekuju pregovore

Čelnici obrazovanih sindikata stigli su u 16.30 u Ministarstvo rada na sastanak s Vladom, a ministrica Divjak je istaknula da je ponuda Vlad promijenjena
Vidi originalni članak

Danas očekujemo da se konačno nastave pravi pregovori. Ukoliko Vlada misli imati konačnu odluku "take it or leave it" (uzmi ili ostavi), onda nas nije trebala zvati - poručio je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama uoči sastanka. 

Iako uz Vlade nisu htjeli otkriti prije sastanka kakva je ponuda, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je kako je izmjenjena. Podsjetimo, prva ponuda bila je analiza postojećeg cjelokupnog sustava plaća i potencijalno povećanje koeficijenta za dva posto od srpnja ako do tad ne bude gotova nova Uredba o koeficijentima složenosti poslova. 

PROSVJETARI NE ODUSTAJU 'Mi nastavljamo pregovore sve dok ne postignemo naš cilj'

- Čut ćemo sad tu ponudu i vjerujem da ćemo o tome dalje pregovarati - dodao je Mihalinec. 

Na pitanje pod kojim uvjetima planiraju zaustaviti štrajk u školama, Mihalinec je istaknuo da pod uvjetom ako članovi i zaposleni koji su sudjelovali u štrajku prihvate Vladinu ponudu. A spomenuo je i kompromis koji su ponudili Vladi prošlog tjedna, no o detaljima nije htio govoriti. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Aron3 13.11.2019.

    U prosvjeti je bilo najviše falsificiranja svjedodžbi i diploma. I s osnovnom školom su bili "profesori". I kolege godinama nisu NIŠTA primjetili. A sad se traži koeficijent za stručnost i još svašta. Bez srama !

  • maxim m 13.11.2019.

    podrška prosvjetarima,ustrajat u štrajku do ispunjenja svih zahtjeva...ni milimetra odstupit ovoj nenarodnoj i bahatoj vladi...vjerodostojnoj...

  • Cipelcug 13.11.2019.

    Dječja pravobraniteljica šuti jer pravo djece na obrazovanje zabranjeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare