To je to što me zanima!

'U mjesec dana čak 500 posto više zahtjeva za legalizaciju'

Od 15. rujna do 15. listopada ove godine građani su podnijeli 7748 zahtjeva za legalizaciju svojih bespravnih objekata. Ministar Vrdoljak je izuzetno zadovoljan
Vidi originalni članak

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak predstavio je rezultate i efekte novog Zakona o postupanju s bespravno sagrađenim zgradama. 

– Izuzetno sam zadovoljan prvim rezultatima primjene zakona. Rezultati su dokaz da smo dobili dobar zakon jer je rast prijava za legalizaciju u zadnjih mjesec dana 500 posto veći nego što je bio proteklih godinu dana kada je na snazi bio stari zakon – rekao je ministar. 

U zadnjih mjesec dana, tj. od 15. rujna do 15. listopada građani su podnijeli 7748 zahtjeva za legalizaciju svojih bespravnih objekata, a koliki je to porast, najbolje kaže podatak da je od 10. kolovoza 2011. do kolovoza ove godine, odnosno za vrijeme trajanja starog zakona o legalizaciji predano ukupno samo 15.205 zahtjeva, javlja Večernji list.

Od tih 7748 zahtjeva koji su podneseni u zadnjih mjesec dana županijski gradski uredi riješili su 587 predmeta, odnosno toliko je rješenja građanima izdano. Prema postotku izdanih rješenja najbolji su u Hrvatskoj Bjelovar sa 37,64, Krapina sa 36,84 i Makarska sa 34,19 posto. Na samom su dnu po postotku izdanih rješenja  Vodnjan sa 1,14 posto, Novigrad sa 1,72 posto i Rijeka sa 1,85 posto. Najgora je županija Zadarska županija u kojoj je riješeno samo dva posto predmeta, a najbolja je Krapinsko- zagorska.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • MAGNUM_2 01.11.2012.

    Ako imamo pravnu državu u koju se neki čak i kunu, dali će odgovarati ti koji su trebali kontrolirati gradnju , dali su radili svoj posao za koji su bili plaćeni .Nabrajate samo objekte koje su gradili Hrvatski građani , šta je sa objektima koje je gradila hrvatska država isto tako bespravno a nemaju potrebne dokumentacije dali i njih rušite

  • Capafiori 01.11.2012.

    Ministre, ponavljam pitanje po neznam koji puta: što da legaliziraju oni koji su legalo i sa svim dozvolama izgradili objekte, a netko ih je izbrisao iz svih zemljišnih knjiga? Znate li koliko košta takav postupak "legalizacije" legalnoga, ili konkretno nazvanoga pljačke? Riješite prvo zemljišne urede i katastre, a za kraj stavite nelegalne gradnje jer izlazi da je puno važnije i brže legalizirati nelegalno, nego dokazati legalno i ispravno!

  • 31.10.2012.

    uvijek sam legalista ali volio bi čitat više što se u RH izgradi nego poruši ili možda nisam u pravu

Komentiraj...
Vidi sve komentare