To je to što me zanima!

U moru kraj Rovinja pronašli su amfore iz doba Isusa Krista

Radi se o brodu koji je prevozio teret u nekoliko vrsta amfora. Danas su njihovi ostaci vidljivi u manjim i većim brazdama u podmorju. Te amfore se datiraju iz vremena između 1. do 2. stoljeća nakon Krista
Vidi originalni članak

Djelatnici Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru nastavili su arheološka istraživanja u podmorju Rovinja. Nakon četiri sezone zarona do brodoloma kraj otoka Veliki piruzi, sad istražuju antički brodolom kraj otoka Velika sestrica. Radi se o brodu koji je prevozio teret u nekoliko vrsta amfora.

Danas su njihovi ostaci vidljivi u manjim i većim brazdama u podmorju. Te amfore se datiraju iz vremena između 1. do 2. stoljeća nakon Krista. Služile su za prijevoz vina.

Našli su i nešto keramičkih posuda podrijetlom iz stare Grčke. Smatraju da su one, kao i nađene staklene posude, izrađene u nekom od mjesta na Egejskome moru.

Na dnu se vide i veliki kameni blokovi pravilnih oblika, za koje pretpostavljaju da su bili dio tereta koji je brod prenosio. Zadarskim arheolozima su u snimanju i dokumentiranju pomagali kolege iz Njemačke te ronioci iz kluba Old Diver iz Rovinja. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • .k.o.k.o.l.i.n.o. 23.06.2018.

    Sad kad izađe duh isusa iz amfore! Da,daaaaa ON se vrača,ćaća se vrača! :))

  • Miške 23.06.2018.

    I poslije Krista, Krist.

  • spirit lamp 23.06.2018.

    1. do 2. stoljece nakon Krista nije doba Krista. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare