To je to što me zanima!

U moru zapadno od Dugog otoka planula talijanska jahta

Peteročlana posada na brodskome tenderu napustila je jahtu u havariji oko 14 sati u četvrtak. Nitko nije ozlijeđen. Jahta je ostala plutati. Nema onečišćenja mora
Vidi originalni članak

Između otoka Mežanj i Lopata, zapadno od Dugog otoka, iz zasad nepoznatih razloga izbio je požar u brodskoj strojarnici talijanske motorne jahte 'Laura V', dužine 21 metar. Peteročlana posada na brodskome tenderu napustila je jahtu u havariji oko 14 sati u četvrtak. Jahta je ostala plutati. 

Nitko od petero članova posade (četiri talijanska i jedan hrvatski državljanin) nije ozlijeđen. 

U brodskim spremnicima prema navodima posade nalazi se oko 1500 litara pogonskoga goriva, a očevidom na poziciji havarije djelatnici zadarske Kapetanije te nadležne Lučke ispostave Sali utvrdili su da nema isticanja goriva niti onečišćenja mora. 

Ipak, uputili su tim pripadnika Javne vatrogasne postrojbe koji su osigurali plovilo od mogućnosti ponovnog izbijanja požara. Voditelju talijanske motorne jahte Lučka kapetanija Zadar naložila je komercijalni tegalj do sigurne pozicije sidrenja, najvjerojatnije u Sutomišćicu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 28.08.2015.

    "na brodskome tenderu napustila je jahtu"....što je to brodski tender? Tender je termin koji označava natječaj, nadmetanje?

  • svejedobro 28.08.2015.

    Glavno da nema ozlijeđenih i onečišćenja mora...

  • Kljusek 28.08.2015.

    roštiljali na drveni ugljen pa krenulo po alkoholu

Komentiraj...
Vidi sve komentare