To je to što me zanima!

Josipović: Dubrovnik je grad heroj, biser Hrvatske i svijeta

Dana 6. 12. 1991. srpsko-crnogorske postrojbe napale su staru dubrovačku jezgru i ubile 19 branitelja i civila. U utorak je u Dubrovniku predsjednik Ivo Josipović
Vidi originalni članak

Obilježavanju Dana dubrovačkih branitelja i 20 godina od najjačeg napada JNA te srpsko-crnogorskih rezervista 6. prosinca 1991. na Dubrovnik u utorak je prisustvovao predsjednik i vrhovni zapovjednik OSRH Ive Josipovića polaganjem vijenaca na Spomen križa na groblju Boninovo.

Nakon okupljanja dubrovačkih branitelja 1991. na Pilama i mimohoda na Stradunu obavljano je svečano postrojavanje i smotra ratnih postrojbi ispred predsjednika Ive Josipovića i ratnog zapovjednika obrane grada generala Nojka Marinovića ispred crkve sv. Vlaha.

- Svi se danas ovdje sa posebnim pijetetom sjećamo oni koji su dali najvrednije, dali su svoje živote, za slobodu Dubrovnika, za slobodu Hrvatske, dugujemo im vječnu zahvalnost i nikada ih nećemo zaboraviti. Dubrovnik je grad heroj, Dubrovnik je biser ne samo Hrvatske nego i cijelog svijeta - kazao je predsjednik Ivo Josipović.

Predsjednik Josipović je posmrtno odlikovao Miljenka Bratoša sekretara Sekretarijata za obranu općine Dubrovnik 1991. redom Bana Josipa Jelačića kao ključnu osobu u pripremi obrane Dubrovnika. Odličje je primio Miljenkov sin Hrvoje Bratoš. Josipović je uručio Povelju Republike Hrvatske dubrovačkim braniteljima 1991. i gradu Dubrovniku za izniman doprinos obrani Dubrovnika 1991. godine.

Dan ranije na svečanoj akademiji u Gradskoj sportskoj dvorani dodijeljene su plakete zahvale dubrovačkim postrojbama i postrojbama koje su došle pomoći obrani Dubrovnika. Dubrovački branitelji su dodijelili povelje civilnim institucijama koje su dale svoj doprinos u Domovinskom ratu

Idi na 24sata

Komentari 20

  • mery24 06.12.2011.

    navik on živi ki zgine pošteno

  • rođina skvo 06.12.2011.

    Nemožeš vjerovati samo 18-komentara .......

  • reds8 06.12.2011.

    čovjek koji je 91. vjerojatno bio na strani agresora..zvjezdaša polaže vijence..sramota..

Komentiraj...
Vidi sve komentare