To je to što me zanima!

U napadu pobunjenih Rohingya u Mianmaru ubijen 71 čovjek

Vojnici i policajci bore se protiv bengalskih terorista", kazao je šef vojske general Min Aung Hlaing na Facebooku. Među poginulima su vojnci, policajci i borci Rohingya
Vidi originalni članak

Najmanje 71 čovjek ubijen je u petak na zapadu Mianmara nakon napada muslimana Rohingya na nekoliko pograničnih postaja, a radi se o najvećem sukobu unazad više mjeseci, po mianmarskim vlastima.

"Vojnici i policajci bore se protiv bengalskih terorista", kazao je šef vojske general Min Aung Hlaing na Facebooku. Među poginulima su vojnici, policajci i borci Rohingya.

Rohingye se smatra imigrantima iz susjednog Bangladeša i zove ih se "bengalcima" s obzirom da je izraz "rohingya" tabu u Mianmaru, većinom budističkoj zemlji obilježenoj utjecajem radikalnih redovnika koji osuđuju muslimane kao prijetnju.

Radi se o najubojitijoj epizodi nasilja unazad nekoliko mjeseci u toj regiji, državi Rakhine, obilježenoj jakim tenzijama između muslimana i budista.

Ondje žive deseci tisuća Rohingya, pripadnika muslimanske manjine, žrtava velike diskriminacije u Mianmaru, bez pristupa bolnicama, školama, tržištu rada.

Više od 20 policijskih postaja napalo je oko 150 pobunjenih Rohingya rano ujutro u petak, objavila je prije vojske civilna vlada Aung San Suu Kyi.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • deki87 05.09.2017.

    Da teroristi su djeca od 5-6 godina kao i žene, starci. Kakvi pobunjenici etničko čišćenje. Vukovar, Srebrenica samo su tamo zločinci druge religijske pripadnosti. Budisti.

  • edinada 25.08.2017.

    Citajmo Deutsche Welle tu ima jako zanimljih vijesti.

  • pizzamaster 25.08.2017.

    Otvoreno kazem da neko Laze i cak pise dezinformacije.U Mianmaru se vrsi genocid nad tamnosnjim Muslimanima koje sprovode Budhisti. Lijepo bi bilo biti realan u izvestavanju , samo posto ja znam koliko u RH ima neovisnih glasila tada i znam da se mora pisati po naredjenju onih koji komanduju iz Austrije. L.P.

Komentiraj...
Vidi sve komentare