To je to što me zanima!

U napadu talibana na zračnu bazu u Afganistanu 15 mrtvih

U napadu na bazu u Jalalabadu poginulo je svih devet napadača, četvero afganistanskih vojnika te dvoje civila. Uz njih ranjeno je i nekoliko vojnika NATO-a.
Vidi originalni članak

Četvero afganistanskih vojnika poginula su, a nekoliko vojnika NATO-a ozlijeđeno je nakon napada talibanskih bombaša samoubojica na zračnu bazu u Jalalabadu na jugu Afganistana.

Šef lokalne policije rekao je za BBC kako su u napadu  poginula i dva civila, a iz afganistanske obavještajne službe rekli su da su napad izvela devetorica samoubojica, te da su svi mrtvi.

NATO još nije priopćio koliko je vojnika ranjeno, kao ni težinu njihovih ozljeda.

Čini se kako je napad bio iznimno dobro koordiniran i kompleksan. Ovo nije prvi puta da su talibani napali zračnu bazu koju koriste i američke i NATO snage. U sličnom napadu u veljači poginulo je devet ljudi.

Glasnogovornik NATO rekao je da talibanima napad nije uspio jer nisu uspjeli ući u bazu, što im je očito bio cilj. 

Prema riječima afganistanskih dužnosnika prva četvorica napadača došla su u autima punih eksploziva i njima su ciljali različite ulaze u bazu. Navodno je eksplozija bila toliko jaka da su stakla na prozorima popucala na zgradama koje su i kilometar udaljene od baze. Tada je preostalih pet talibana, koji su bili obučeni u vojne uniforme NATO-a, došli pješice do baze i sukobili se s čuvarima na ulazu. .

Svjedoci govore kako su helikopteri pucali na napadače, a borba je trajala oko 20 minuta. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • LongliveUSAforever 02.12.2012.

    Nato i Amerika na strani pravde i slobode,,,Talibani se sviđaju samo cinicnim antiglobalistima:)

  • CroRazbojnik 02.12.2012.

    For the GLA...

  • Sicma 02.12.2012.

    Nađi zemlju koja je pokorila Afganistan proteklih 100-tinama godina..

Komentiraj...
Vidi sve komentare