To je to što me zanima!

U nošenju Isusova križa su u Zagvozdu sudjelovali i stranci

Dvojica Švicaraca došla su u Zagvozd da bi nosila križ makadamskim putevima dugim 10-ak kilometara u tradiciji Imotske krajine staroj više od 350 godina
Vidi originalni članak

Posebno svečani obredi Velikog petka započinju u Imotskoj krajini u župi Zagvozd gdje je tradicija nošenja križa duža više od 350 godina. I ovoga petka više od 3.000 Zagvožđana raseljenih po cijeloj Hrvatskoj i Europi pristigli su u drevnu župu Zagvozd kako bi sudjelovali u križnom putu dugom više od 10 kilometara koji traje do same noći uz kantanje muke. Od stojne crkve Gospe Karmelske do crkve Velike Gospe, potom Svetog Križa u Rastovcu na ponovnom putu do Zagvozda, 40-ak križonoša nosilo je zavjetno križ. Ove godine Zagvožđanima su se pridružili i stranci. Potaknuti pričama iseljenika simbolici nošenja križa biokovskim makadamskim putevima Švicarci Pius Zimmermann i Christoph Scherner bosi su sa križem u rukama ispunili svoj zavjet. Daleki put do Zagvozda ostat će im duboko u pamćenju. U Švicarsku se vraćaju ispunjeni nekom novom snagom jer ovako nešto, kažu, nisu nigdje do sad vidjeli, a kamo li u nošenju Isusova križa sudjelovali.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • AnaWirth 23.04.2011.

    oslobodi ih BOZE neznaju sta govore SRETAN USKRS svim ljudima dobre volje

  • SvemoguciTukarak 22.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

  • user_70818 22.04.2011.

    Meni je jako žao jer postoje ovakvi ljudi,a samim tim i komentari....sada me strah.... oslobodi nas Bože ovakvih sotonističkih duša!

Komentiraj...
Vidi sve komentare