To je to što me zanima!

U novom broju Skuhatćute: 16 slasnih rižota od mesa i povrća!

U subotu, 2.2. na svim kioscima samo uz 24sata potražite novi broj kulinarskog priloga Skuhatćute za dodatnih 1,99 kuna!
Vidi originalni članak

U novom broju magazina za uživanje donosimo najslasnije recepte iz cijelog svijeta. Male tajne talijanskog rižota i ragua, mekih francuskih okruglica od sira ili tajlandske curry-paste samo su neke od ideja na našem jelovniku. 

U rubrici "gastrovijesti" saznajte kako se slavni kuhar Mario Batali uspio obraniti od sanitarnih inspektora, što astronauti jedu kada lete u svemir i koji su najkaloričniji obroci na svijetu. Ako vas izlet u svijet neobičnih vijesti nadahne da uzmete kuhaču u ruku, nemojte da vam jezici pokvare kuhanje. Donosimo najčešće termine i njihovo značenje kako bi pripremanje specijaliteta prošlo bez nesporazuma. 

Odlučite li se na prigodne pokladnice, nema potrebe za rječnikom stranih riječi jer imamo napretek domaćih tradicionalnih recepata. No u slavlju će nam se pridružiti cijeli svijet. Gdje god su maškare tradicija, postoji i neko tradicionalno jelo. Iako je u SAD-u Noć vještica asocijacija na maškare, na jugu, koji su nekoć naselili uglavnom Francuzi, i danas se održao običaj maškara, a tako i njihov pokladni kraljevski kolač. I naizgled hladni Skandinavci vole si dati oduška tih ludih dana, a najradije se zaslade semlom, pokladnim uštipkom nalik na princes-krafne. Riječ krafna došla nam je iz njemačkog pa nema sumnje da su upravo njemačke krafne one prave, a Berlinci tvrde kako su njihove najbolje. Je li zaista tako, najbolje ćete se uvjeriti sami. Na jugu Italije najradije se slade kremastim cannolima, sličnim dalmatinskim škartocima. No da nam je ljeto u doba karnevala, vjerojatno bismo i mi poput razigranih Brazilaca uživali u laganim salatama, koktelima i svježim voćnim sokovima. 

Ako više volite čokoladu nego meko pečeno tijesto zasladiti se možete i dekadentnim čokoladnim lončićima. Crni ili bijeli deserti ukrašavaju se karamelom, orašastim plodovima, šlagom i voćem... no za koji god se desert odlučili - ne možete pogriješiti.  

Još više slasnih ideja potražite u subotu samo u kulinarskom prilogu Skuhatćute. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare