To je to što me zanima!

U obilazak Varaždina od proljeća elektromobilom

Turisti u Varaždinu idućeg će proljeća imati priliku gradsku jezgru razgledati iz elektromobila. Riječ je o dvosjedu, kojeg je moguće napuniti na utičnicu
Vidi originalni članak

Turisti u Varaždinu idućeg će proljeća imati priliku gradsku jezgru razgledati vozeći se u elektromobilu. Riječ je o malenom automobilu, dvosjedu, koje vozi na strujni pogon, a moguće ga je napuniti na utičnicu. 
- Vozilo s jednim punjenjem može prijeći 50 kilometara, a postiže brzinu od 45 km/h - rekao je Dražen Crnković iz tvrtke Ducati Komponenti iz Ludbrega. Tvrtka za sad proizvodi dijelove koji se sklapaju u matičnoj tvrtci u Bologni, a nadaju se da će u dogovoru sa HGK iduće godine cijelo vozilo uspjeti proizvesti u Hrvatskoj. Elektromobil košta oko 50.000 kuna. Dosad je prodano nekoliko tisuća primjeraka u Njemačku i Italiju gdje ga koriste za komunalne djelatnosti. Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok očekuje da će se u njemu voziti i gradska uprava te na taj način promovirati ekološki prihvatljivo vozilo. S Čehokom je u vozilo stao pročelnik težak 120 kilograma te je gradonačelnik zaključio da će dvoje turista sasvim komotno uživati u vožnji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare