To je to što me zanima!

U okolici Zadra zabilježeno još lakših podrhtavanja: 'Čula se tutnjava i sve se počelo tresti...'

Uznemireni građani mahom su istrčali izvan kuća, a mnogi od njih javili su se na društvenim mrežama, te komentirali kako se čula i jaka tutnjava, slična grmljavini, a zatim se sve zatreslo
Vidi originalni članak

Potres koji je u 14.15 snažno zatresao zadarskoj područje imao je epicentar sedam kilometara sjeverno od Starigrada i bio je jačine 4.7 po Richteru. Kako su nam ispričali stanovnici u obližnjim Selinama, kuće su im se jako tresle, a najviše staklo i namještaj po kućama, pa su zbog straha, ali i sigurnosti svi izašli iz kuća.

POGLEDAJTE VIDEO Područje Starigrada nakon potresa

Za očekivati je da će uslijediti popratni potresi, ali puno blaži, a nešto slabijih potresa već je zabilježeno. Zadarski centar 112 i policija nisu zaprimili dosad nikakve dojave o ozlijeđenima ili šteti.

Potres se osjetio sve do Splita, jako je treslo na Pagu i po otocima u zadarskom akvatoriju, te u Lici.

MAGNITUDA 4,7 Snažno zatreslo kod Zadra: 'Na Pagu se jako treslo i to 5-6 sekundi, cijela kuća je vibrirala'

Kako je rekao seizmolog Krešimir Kuk, ovaj potres po jačini spada u kategoriju jakih potresa. Uznemireni građani mahom su istrčali izvan kuća, a mnogi od njih javili su se na društvenim mrežama, te komentirali kako se čula i jaka tutnjava, slična grmljavini, a zatim se sve zatreslo. Na višim katovima u Zadru stanari svjedoče kako su im popadale stvari, te da je sve trajalo nekoliko neugodnih sekundi.

Za sada nemamo podataka o materijalnim štetama, ali znamo da se potres osjetio na velikom području Hrvatske, od Zadra, zadarskom području, o Splita, a čak su ga i u Zagrebu mogli osjetiti. Manifestirao se jako na širem području - istaknuo je za portal N1 seizmolog Krešimir Kuk.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Margaritas Ante Porkas 02.11.2020.

    Partizani oko Zadra a zašto Ustaške položaje ne označite!?

  • Zmar117 01.11.2020.

    Vrijeme je berbe maslina..Postavite najlon ispod maslina i čekajte..Ako se ništa ne dogodi morat ćete sami tresti drvo...

  • JA SAM TAJ 01.11.2020.

    Čini mi se da bi neki voljeli ovu zvijezdu što češće vidjeti na karti Hrvatske. To su isti oni koji su je od uvijek obožavali. Meni je mrska i sad a bila je i prije.Gdje god se pojavi ostanu šteta i posljedice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare