To je to što me zanima!

U Osijeku i Slavonskom Brodu pekari podigli cijene kruha

Pekari kažu da je to rezultat stopostotnog rasta cijena brašna, poskupljenja struje i plina te ostalih davanja koje oni više ne mogu podnositi i moraju poskupjeti kruh
Vidi originalni članak

U Osijeku je od danas poskupio kruh, u prosjeku za kunu. Pekari kažu da su uzrok višim cijenama kruha stopostotno poskupljenje brašna, rast cijena struje i plina te ostalih davanja koje oni više ne mogu podnositi. 

Predsjednik udruge Brazda, Matija Brlošić rekao je za HRT da cijene pšenice i brašna ne smiju biti razlog poskupljenja kruha. Pekari pri Udruženju obrtnika iz istih razloga su odlučili za prosječno 20 posto podići cijene svojih proizvoda i u Slavonskom Brodu.

Polubijeli kruh koji se najviše kupuje najviše je poskupio, dok su neke kategorije poput raženog, kukuruznog i kruha sa sjemenkama poskupile najmanje. Većina građana smatra da je to težak udarac na ionako loš standard, ali neki su se s poskupljenjem pomirili, jer kažu ako ništa drugog kruha u kući mora biti.

– Ništa mi tu ne možemo, netko im je omogućio da tako mogu raditi. Kruh moram uzeti i nema mi druge – rekla je Kaja Opačak iz Slavonskog Broda. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bolje_grob_nego_rob 01.03.2011.

    e kad bi se mene pitalo,stao bi ja tim lopinama na kraj vrlo brzo i pekarima i građevincima i svim privatnicima koji se bogate na račun jadne radničke klase,ili bolje roblja,

  • legalist 01.03.2011.

    Ljudi lažu, svi pekari koje znam itekako doobro žive!!!!

  • laura bi 01.03.2011.

    pecite kruh doma,duplo jeftinije ćete proć,što je previše previše je,ma banda

Komentiraj...
Vidi sve komentare