To je to što me zanima!

U Osijeku utvrdili oštećenja na Papinom križu, slijedi obnova

U Gradskoj upravi napominju kako zasad nisu poznati uzroci oštećenja te će tijekom dana križ biti odvezen kako bi se utvrdilo njegovo stanje i odredili daljnji postupci u procesu obnove
Vidi originalni članak

Tijekom utorka utvrđena su oštećenja Papinog križa pod kojim je papa Ivan Pavao II. predvodio misno slavlje tijekom posjeta Osijeku 2003. godine pa će njegova obnova početi i prije nego što je planirano, izvijestila je u utorak osječka Gradska uprava.

Papin križ je 2004. godine zaštićen kao spomenik kulturne baštine od lokalnog značaja, a u Sportsku zračnu luku Osijek vraćen je 2017. godine nakon temeljite rekonstrukcije, priopćeno je iz Gradske uprave.

KREĆE SEZONA KOMARACA Osijek odradio sve preporučene tretmane protiv komaraca

Nepoznati uzroci

S obzirom ne to da je u procesu izrada projekta obnove u povodu 20 godina tog križa, planirana obnova zbog oštećenja počet će prije, po hitnom postupku, izvijestio je pročelnik ureda gradonačelnika Karlo Šatvar.

U Gradskoj upravi napominju kako zasad nisu poznati uzroci oštećenja te će tijekom dana križ biti odvezen kako bi se utvrdilo njegovo stanje i odredili daljnji postupci u procesu obnove.

ZANIMLJIVE FOTOGRAFIJE VIDEO Osječani hodaju na vodi: Vodostaj Drave ne prestaje rasti pa je poplavio lučki terminal

Papin križ, viši od 20 metara, svojedobno je bio predmet spora između tadašnjih gradskih vlasti i osječkog Aerokluba, čiji su ga djelatnici 2004. godine demontirali jer im je ugrožavao redovite aktivnosti na uzletno-sletnoj stazi. Nakon pregovora premješten je na ulaz u Sportsko-poslovnu zračnu luku.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Domagoj6890 24.05.2023.

    znaci skole bolnice i sve vazne ustanove se mogu raspadat a kad je mala pukotina na obicnom plusu odma dizi sve na noge. fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare