To je to što me zanima!

U paketu maraka pronašao je jednu vrijednu 18,8 milijuna kn

Moja partnerica je za 20 eura na sajmu kupila paket markica. Razvrstavali smo ih na stolu u kuhinji. Odjednom mi je zastao dah, rekao je sretnik (70) iz Njemačke
Vidi originalni članak

Umirovljenik Reinhold Hoffmann (70) iz Njemačke i njegova partnerica Bärbel (71) pronašli su markicu vrijednu 2,5 milijuna eura (oko 18,8 milijuna kuna). 

- Bärbel je na sajmu u Dresdenu kupila paket markica težak dva kilograma. Platila ga je 20 eura (oko 150 kuna). Kad ga je donijela doma, počeli smo razvrstavati marke na kuhinjskom stolu. U jednom mi je trenutku zastao dah jer sam vidio marku za koju sam pretpostavio da je jako vrijedna - rekao je Reinhold koji ima mirovinu 600 eura (oko 4512 kuna) . 

Riječ je o markici od jednog centa iz 1861. godine koja prikazuje Benjamina Franklina. Hoffmann je odmah počeo tražiti marku u katalozima te je konzultirao stručnjake. Klaus Finthe, stručnjak za filateliju kaže kako je markica 99 posto autentična te da je možda vrednija od marke plavi Mauricijus koja je vrlo rijetka. Klaus Finthe kaže kako je marka posebna jer ima "grešku" te kako vrijedi 2,5 milijuna eura. 

U svijetu postoje još dva primjerka, jedan u muzeju u New Yorku, a drugi posjeduje milijarder iz Kalifornije. Stručnjaci kažu kako Filatelistička fondacija u New Yorku mora potvrditi da je marka prava te izdati za nju certifikat, a tek nakon toga može ići na aukciju. No još se ne zna što će Reinhold i njegova partnerica napraviti s njom, piše Bild.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Marijana24_1 06.11.2012.

    Jao a kako se tek grize ovaj što je marke prodao... Kako će to zanimljivo biti...Ne bih se čudila da je to našla mlada obitelj kojima je novac potrebniji nego ovi koji su sa jednom nogom već u grobu..

  • JozoMetak_1 05.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Šarlota 05.11.2012.

    Sretnog li prodavača koji je prodao paket da nešto zaradi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare