To je to što me zanima!

U pet godina će obići svijet na biciklima, posjetili su i Zadar

Kroz to vrijeme mladići namjeravaju proći pet kontinenata i sto tisuća kilometara i ponovno se vratiti u rodni grad. Na taj način žele promicati europsku kulturu
Vidi originalni članak

Dvojica mladih Talijana Marco i Giovanni prije deset dana su iz rodne Ravenne krenuli na dugačku avanturu – put oko svijeta na biciklima u pet godina. 

Kroz to vrijeme namjeravaju proći pet kontinenata i sto tisuća kilometara i ponovno se vratiti u rodni grad. Na taj način žele promicati europsku kulturu, posebno kandidaturu svojega grada za europsku kulturnu prijestolnicu 2019. Na karti svijeta upisali su i Zagreb, gdje su u Ministarstvu kulture predstavili svoju misiju. Međutim, kako zbog snijega nisu mogli kroz Gorski kotar, odmah su Jadranskom magistralom nastavili prema jugu. Zaustavili su se kratko u Zadru, kako bi predahnuli i nastavili put prema Albaniji, Grčkoj i dalje na istok. 

– Prije smo imali malu tvrtku, koju smo zatvorili, i odlučili se na ovaj pothvat. Pokupili smo nešto opreme, naše bicikle i novac i rekli idemo. Želimo upoznati druge kulture i mjesta, te osim toga iskušati sami sebe i obogatiti naše osobnosti, kratko su nam rekli. Svoj pothvat nazvali su Magio Bike Tour, što je skraćenica njihovih imena Marco i Giovanni.  

Idi na 24sata

Komentari 7

  • domina12 03.03.2013.

    mladi ste ,zdravi ste,puni životne energije...iskoristite ju...samo naprijed..

  • tessa 10 27.02.2013.

    Dečki samo naprijed,, avantura života!!

  • ejjja 27.02.2013.

    ak me očete,im i ja....biciklina imam.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare