To je to što me zanima!

U piletini uvezenoj iz Bosne i Hercegovine našli salmonelu

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu
Vidi originalni članak

S polica trgovina povlači se novi proizvod, radi se o pilećem batku i zabatku u kojemu je utvrđena Salmonella enetritidis.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Proizvoda više nema na tržištu.

Referenca: 2021.077HR
Datum slučaja: 07.10.2021
Zadnja izmjena: 13.10.2021
Kategorija proizvoda: meso peradi i proizvodi od mesa peradi
Rizik: ozbiljan
Tip obavijesti: Obavijest za informaciju
Radnja izvršena: nema zaliha
Status distribucije: distribucija ograničena na zemlju koja radi prijavu
Proizvod: Pileći batak i zabatak
Proizvođač: Ovako, Brovis d.d., Visoko, Dobrinje bb, 71 300 Dobrinje, BIH
Serija: LOT LKT 80AD
Datum valjanosti: 27.09.2021
Stavlja na tržište: MI BRAĆA PIVAC d.o.o., Težačka 13, Vrgorac
Objavljeno u RASFF potrošačkom portalu: nije objavljeno do sad
Objavljeno na stranicama HAPIH-a: nije objavljeno do sad
Zemlja prijave: Hrvatska
Porijeklo: Bosna i Hercegovina
Distribuirano: Hrvatska

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Selo_malo 14.10.2021.

    Nema lošije mesa od industrijske piletine. Ako ništa drugo, napucana je sa hormonima brzog rasta

  • nijetebriga 14.10.2021.

    U Hrv. se sve promisljeno i sistematski unistava-od poljoprivrede, stocarstva-peradarstva--svinjogojstva-vocarstva- vrtlarstva-mljekarstva-opegeova-malih obiteljskih prozvodjaca a uvozimo hranu sumnjive i lose kvalitete..Pa vi i dalje slijedite noseni i zaneseni simpatijama prema SDP-u i HDZ -u opet u izborima zaokruzite njih,il ne daj boze soroseve zelene, a 364 dana u godini konzumirajte kao ovo iz BIH..Samo se onda nikom ne zalite.. Vi ste krivi, vi i nikto drugi..

  • Dalibor0704 14.10.2021.

    Zar nije dužnost organa HR da provjere uvoznu hranu PRIJE nego krene u prodaju? Izgleda da i kontrole štekaju na pinkama. Ili možda treba 15 dana da se uzgoji kultura salmonele kako bi je dokazali?

Komentiraj...
Vidi sve komentare