To je to što me zanima!

U Pločama otkrili spomenik, a župnik pjevao: 'Ustani Franjo'

Dok se očekivao župnikov govor koji je započeo izjavom da je Tuđman najveća figura u hrvatskoj povijesti, župnik je zapjevao: 'Ustani Franjo, Hrvatska te zove...'
Vidi originalni članak

U subotu je u Pločama svečano otkriven dva i pol metra visok spomenik Franji Tuđmanu. Otkrili su ga predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Miroslav Tuđman. No, glavna vijest je pločanski župnik don Petar Mikić koji je nakon otkrivanja spomenika vjerojatno sve prisutne iznenadio. 

Naime, don Mikić je stao pred mikrofone, kazao da je Tuđman najveća figura u hrvatskoj povijesti, te zapjevao pjesmu koju je posebno prilagodio za taj trenutak: 'Ustani Franjo, Hrvatska te zove, ustani Franjo Tuđmanu...'. 

Župnik se dobro pripremio jer je pjevao čitajući s papira na kojem su bile ispisane riječi pjesme.

Isprva mu se, uz pljeskanje, pridružila i većina nazočnih, no kasnije su utihnuli i pričekali da župnik završi.

Idi na 24sata

Komentari 600

  • ko-kores 29.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • Slavonka52 25.05.2015.

    I sada ce mi netko reci da ovaj zupnik vjeruje u Boga...

  • pomalo ljut 25.05.2015.

    Ne čini li vam se ovo kao plagijat ???? kad bi digli spomenik Titu neko bi počeo pjevat "Druže Titi mi ti se kunemo" sad digli spomenik Tuđmanu ovaj pjeva "Ustani Franjo"..... "svaka sličnost je nenamjerna" napisali bi na kraju nekog filma.Eto promjenili smo državu ali nismo mozgove !

Komentiraj...
Vidi sve komentare