To je to što me zanima!

Pustili su sve prosvjednike iz pritvora: Policija nas je tukla!

Prosvjednici su u nedjelju blokirali glavnu prometnicu ispred Predsjedništva BiH te još neke prometnice u gradu. Pušteni su svi prosvjednici koji su bili u pritvoru
Vidi originalni članak

U Sarajevu je u nedjelju organiziran novi prosvjed, a revoltirani građani još su jednom ponovili svoje zahtjeve. Prosvjednici su poručili kako nisu huligani te su pozvali na zajedništvo u borbi za građanska prava. 

Prosvjednika je bilo više od 500. Blokirali su glavnu prometnicu ispred Predsjedništva BiH. Bili su i ispred Policijske postaje gdje se nalaze pritvoreni prosvjednici od petka. Pritvoreno je oko 30 ljudi, a svi su do 20 sati pušteni na slobodu.

Harun Ćehajić (17) je među oslobođenim prosvjednicima, a nakon što je izašao iz zgrade policije se obratio okupljenima, javlja Klix. Ispričao je kako su svi uhićeni odvedeni u policijske podrume, a kazao je i kako ih je policija tukla.

Prosvjednici su blokirali i mnoge prometnice diljem Sarajeva, a na raskrižju Alipašine i Titove ulice su bacili molotovljev koktel prema policiji. Situacija se do 20 sati smirila, a prosvjednici su se razišli.

Lipovača neće dati ostavku

Čelnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Himzo Selimović, podnio je ostavku u nedjelju. Na konferenciji za medije je rekao kako je Direkcija napravila sve što je mogla u suradnji s MUP-om Kantona Sarajevo. Kaže kako je ostavku dao jer ne bi mogao napraviti potrebno što se sigurnosti tiče, ako bi to od njega tražili članovi Predsjedništva BiH.

Premijer Unsko-sanskog kantona, Hamdija Lipovača, rekao je na konferenciji za medije kako neće podnijeti ostavku na svoju funkciju. Dodao je i da policija "više neće trpjeti batine". Lipovača tvrdi da i mediji snose dio odgovornosti jer su se prosvjednici okupili oko njegove kuće.

Dodik: BiH klizi prema raspadu

Čelnik Republike Srpske, Milorad Dodik, u Beogradu je u nedjelju rekao kako BiH ne može preživjeti aktualne prosvjede. Dodao je kako zemlja klizi prema raspadu te da je međunarodna zajednica umorna. Dodik ističe kako će zajednica u jednom trenutku prihvatiti ono što funkcionira, a to je sada samo Republika Srpska.

Idi na 24sata

Komentari 470

  • kreativna hobotnica 10.02.2014.

    ovo je čisto dno dna. danas se u mom gradu mirno protestiralo, a sinoć je privedena nekolicina mladića na osnovu tko zna čega..nasilja nije bilo. i kao živimo u demokraciji? ha ha, nemoj me.

  • mangup@dj 10.02.2014.

    jesu li oni mislili da će dobit čevape i kafu u policiji ????

  • radilova kosa 10.02.2014.

    ma da , policija tukla, kod nas samo miluju, eto vi ste balkanci

Komentiraj...
Vidi sve komentare