To je to što me zanima!

U poplavama poginula žena, odsječene tisuće Australaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Unatoč najavljenom rastu vodostaja tisuće stanovnika Queenslanda i New South Walesa nisu napustili domove. Vlasti ih spašavaju helikopterima i zrakoplovom
Vidi originalni članak

Australske vlasti i dalje spašavaju stanovništvo koje je ostalo u svojim domovima unatoč rastu vodostaja, piše CNN

Razina rijeke Ballone u St. Georgeu podigla se u ponedjeljak na 13.63 metra i probila još jedan rekord. Očekuje se da će tijekom dana prijeći granicu od 14 metara. 

- Ne možemo i ne želimo na silu izvlačiti ljude iz njihovih domova, no ponovno pozivamo na evakuaciju - rekao je Bob Atkinson, policijski zapovjednik.

Tridesetak kuća u gradu St. Georgeu je potopljeno. Vlasti su tijekom vikenda pomoću vojnih helikoptera i zrakoplova C-130 spasile na tisuće stanovnika Queenslanda. Stotine su evakuirane u skloništa. Spasioci su u nedjelju u gradu Romeu našli tijelo žene koja je poginula dok je kroz bujicu pokušavala voziti svoj kamionet. Svjedoci su ispričali kako je Jane Sheahan uspjela spasiti 6-godišnjeg sina kojeg je u zadnji tren izvukao spasilac. 

U susjednoj državi New South Wales tisuće ljudi je na nekim područjima ostalo odsječeno od svijeta nakon što je razina vode u nedjelju naglo porasla.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Palmira2 06.02.2012.

    Ovaj pilot helikoptera je ili glup ili ima muda od čelika - jer nije mogao znati kolko je voda duboka tamo di je sletio. 30 cm vode višlje i postao bi "trajan spomenik" stvarima koje se NE RADE nit pod razno...

  • tajnamoja 06.02.2012.

    Pada mi na pamet kakve nas poplave čekaju kada se ovaj silan snijeg počne topiti.

  • medeki 06.02.2012.

    Posvuda vremenske nevolje, Queensland je inače daleko najljepši dio Australije !

Komentiraj...
Vidi sve komentare