To je to što me zanima!

U potresu oštećena škola u Vrpolju, usrušio se dio stropa: 'Sreća da djeca nisu bila u školi'

Na cijelom prvom katu su oštećeni spojevi plafona i zida. U zbornici i u uredu ravnateljice su vidljiva oštećenja, kao i u učionici informatike. Tamo gdje se nalazi dvorana, osim unutra, oštećenja su i na fasadi
Vidi originalni članak

Nakon potresa magnitude 4.7 koji se dogodio u 5 sati i 59 minuta na šibenskom području još se otkrivaju štete. Došlo je do oštećenju u osnovnoj školi Vrpolje koja se nalazi u mjestu gdje je bio epicentar. Za 24sata je zamjenik ravnateljice Stipe Komadina rekao da ga je nakon potresa zvala čistačica koja živi blizu škole te da ima dosta oštećenja:

- Na dva mjesta je otpala žbuka, kod ureda pedagoginje i u učionici razredne nastave... Sva sreća da nije bilo djece u to vrijeme inače bi sve palo na djecu i tko zna što bi bilo.

UŽIVO IZ VRPOLJA Građani u strahu od potresa: "Bilo je poput eksplozije, imali smo vatreno buđenje jutros"

Oštećenja su vidljiva po cijeloj školi.

- Na cijelom prvom katu su oštećeni spojevi plafona i zida. U zbornici i u uredu ravnateljice su vidljiva oštećenja, kao i u učionici informatike. Tamo gdje se nalazi dvorana, osim unutra, oštećenja su i na samoj fasadi.

Nastava se trenutno normalno održava, čekaju dolazak statičara:

- Nismo htjeli dizati paniku. Prije par mjeseci smo proveli redovitu vježbu spašavanja u slučaju elementarnih nepogoda. Djeca su upućena, učitelji su educirani o svemu tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema.

POSLJEDICE POTRESA U DALMACIJI Vozač kojemu je kamen uslijed potresa uništio auto: 'Razbilo mi je sve sprijeda, u šoku sam'

Oko podne bi u školu trebali doći gradonačelnik, pročelnica i statičar kada će saznati je li škola sigurna za rad.

Komadina dodaje da bi sada trebala krenuti obnova škole:

- Ova zgrada je stara preko 80 godina i zahtjeva određene zahvate. Nadamo se da će sad krenuti energetska obnova škole, projekt je napravljen prije tri godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Alois 08.06.2021.

    Hrvatska ide u k....c

  • Unkonown_user 08.06.2021.

    Kazete treslo i u Zagrebu???

  • Ivo Salamander 08.06.2021.

    Hvala Bogu na koroni,spasila je djecu

Komentiraj...
Vidi sve komentare