Obavijesti

News

Komentari 146

Građani u strahu od potresa: "Bilo je poput eksplozije, imali smo vatreno buđenje jutros"

Građani u strahu od potresa: "Bilo je poput eksplozije,  imali smo vatreno buđenje jutros"

Potres nas je zatekao u dućanu, nije bilo ugodno, popadao je dio robe s polica. Ali nije dugo trajalo – kaže nam prodavačica u trgovini u Vrpolju ispred koje je glavna tema bio upravo potres...

VIDEO

Znači, kratko je trajalo, sekunda, imao sam osjećaj da je ušao na vrata i izašao na prozor. Pijati su klapali, čaše, to je normalno. Da je trajalo duže, možda bi bilo i štete. Ali, ovo je stabilno područje i gradnja kuća je stabilna, sve je na kamenu. Po struci sam građevinar. U kući na krevetu sam bio, samo je grunilo, kao detonacija. Nije bilo tutnjave. Supruga je skočila iz kreveta, a ja govorim, a šta ste se ustali – Ivan Škokić iz Primorskog Doca kojeg smo zatekli u Vrpolju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Potres nas je zatekao u dućanu, nije bilo ugodno, popadao je dio robe s polica. Ali nije dugo trajalo – kaže nam prodavačica u trgovini u Vrpolju ispred koje je glavna tema bio upravo potres. Buđenje opusuju kao prilično vatreno.

– Prepali smo se svi. Ali to je toliko kratko trajalo, toliko kratko da se nismo uspjeli ni snaći. Dok nam je mozak pojmio da je riječ o potresu već je bilo gotovo – kažu nam prodavačica dodajući kako je njima na skladištu tek napukla jedna ploča na krovu.

Seizmologinja o potresu kod Šibenika: Ovo je novi epicentar
Seizmologinja o potresu kod Šibenika: Ovo je novi epicentar

- Ma to su stare ploče, tanke, pa nije ni čudno. Ali tko zna, da je duže trajalo, možda bi bilo i veće štete od toga – kaže nam i dodaje kako nije čula da netko ima značajnije štete na kućama.

Pričaju kako su se urušili neki suhozidi i spominju tek kamen koji se odlomio uz cestu razbivši automobil muškarcu koji je išao na posao.

Automobil naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja

– Bilo je magle i vlažno, polako sam vozio, a onda se s brda odvalio kamen, pola metra od auta. Iznenadilo me, nisam mogao sebi od šoka doći. Kočio sam polako, razbilo mi je ovo – kazao je Šimun Abramović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa