To je to što me zanima!

U Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa nema politike

Za posao u Povjerenstvu koji se mjesečno plaća čak 17 tisuća kuna natječu se 123 kandidata, a jedan od uvjeta je da ne smiju biti članovi neke političke stranke
Vidi originalni članak

Ispitivanje kandidata za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa počinje u ponedjeljak. Za posao koji je mjesečno plaćen 17.000 kuna natječu se 123 kandidata, a jedan od uvjeta za posao je da ne smiju biti članovi neke političke stranke. 

Tijelo će, ako uspije treći pokušaj sastavljanja, u nekim segmentima imati veće ovlasti od policije. Imat će uvid u bankovne račune i porezne kartice svih ministara i saborskih zastupnika, a zbog eventualnog sukoba interesa moći će zatražiti odstupanje predsjednika države s njegove funkcije. 

Članovi Povjerenstva biraju se na pet godina, a na dužnost mogu biti izabrani najviše dva puta. Osim predsjednika, povjerenstvo ima još četiri člana. Do petka će se svaki dan ispitivati po 30 članova, a onda će se Saboru predložiti dva kandidata za predsjednika i osam za članove povjerenstva.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • vitaminix 24.09.2012.

    ne smiju biti politički opredijeljeni i aktivni članovi stranaka, ali zamrzavanjem članstva dolaze odmah na listu podobnih. ma kome vi to pričate??!!

  • MAGNUM_2 24.09.2012.

    Moraju biti odlikaši Štreberi i nesmiju znat gdje imje guzica gdje glava tako da oni iz vlade mogu manipulirati njima

  • Ain Stein_535 24.09.2012.

    ali je poželjno da su bili u HDZu, jer oni najbolje znaju kako sprečiti sukob interesa ... laži i kradi dok drugi spavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare