To je to što me zanima!

U prevrtanju busa poginula djevojčica, 25 ozlijeđenih

Republika Srpska: U busu su bila 52 putnika, od kojih 46 djece u dobi od 13 do 16 g. Bus je sletio s ceste iz još nepoznatih razloga i prevrnuo se
Vidi originalni članak

B.P. (16) iz Nikšića  poginula je u nedjelju ujutro u prevrtanju autobusa u mjestu Žljebovi kod Sokoca. Bus je prevozio 46 djece, članova plesne škole iz Nikšića. Djeca su se vraćala s natjecanja u Bijeljini. S njima su u autobusu bila još tri roditelja, dva vodiča i vozač. Dvoje teže ozlijeđene djece smješteno je na intenzivnu njegu i nalaze se van životne opasnosti. Ostaloj ozlijeđenoj djeci pomoć je pružena u bolnici u Kasindolu.
Kako nam je kazala Danka Tešić, glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo, sva djeca su u dobi od 13 do 16 godina. Tijelo poginule djevojčice izvučeno je ispod prevrnutog autobusa i prebačeno je u bolnicu u Kasindol.  Lakše ozlijeđena djeca su nakon pregleda smještena u hotel Beograd u Istočnom Sarajevu, a dio ih je na stanici u Sokocu gdje o njima skrbe predstavnici i općina Istočna Ilidža i Sokolac. U hitni posjet djeci je krenuo i gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić.
Vozač nikšićkog autobusa pritvoren je u  policijskoj stanici Sokolac. Tužitelj u Istočnom Sarajevu, Džarmin Pašić izjavio je da će vozač biti zadržan do daljnjeg, a izdan je nalog za vještačenje tehničke ispravnosti vozila. Očevici su ispričali da je autobus prilikom ulaska u oštru krivinu sletio s puta i prevrnuo se. Djeca su spavala.
- O uzrocima nesreće se ne može govoriti, jer bi to bilo prejudiciranje stvari. Ono što je za sada sigurno jest da, osim autobusa, nije bilo drugih sudionika u prometu - rekao je novinarima Pašić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • COSA-NOSTRA 09.03.2009.

    Ajme meni! Šta je s tim srpskim autobusima? Stalno im se nešto događa. Šta se tiče stanja autobusa, nismo ni mi za pohvalu, ali njihovi su još dotrajaliji. I kad ti padne na pamet da u tome voze nekada i dicu stvarno ti padne mrak na oči. Ovde su očiti zimski uvjeti, malo brzine, neopreza... dogodi se. Stvarno tragično za sve njih, za poginulu curicu, za svu dicu šta su to doživila, za vozača... A neke od komentara neću niti spominjat. Ko se god nije naježio na ovu priču ili bilo koju sličnu... tome fali daska u glavi... zapravo ne daska nego cila drvna industrija!

  • marina_an 09.03.2009.

    Pa stvrano z ane povjerovati .. županjci ogorcena sam na tvoj komentar.. glavno da nije u hrvatskoj!!! molim !!!??? A da se ne daj boze nekim cudom dogodi da ti dijete strada u Bosni ili Bog zna gdje... ssta bi ti rekao/la da ti netko na to kaze.. e nek nije u hrvatskoj. Nadams e da te savjest pece ili da je ovo lapsuz ... i iskreno se nadam da ne mislis tako. Srami se.. jadna djeca. :-(

  • audrey 08.03.2009.

    E moj grode.....ovdje bi se na svakom clanku dalo komentirati puno njih......nadam se samo da nisu stvarno tako zli....jadna djeca !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare