To je to što me zanima!

Pustili su ih iz pritvora: Članice Pussy Riota uhitili zbog krađe

Nadežda Tolokonjikova objavila je da je policija prilikom uhićenja primijenila silu. Uz njih, pušteno je još sedam ljudi. Djevojke su u Sočiju trebale izvesti performans
Vidi originalni članak

Dvije članice punk benda Pussy Riot puštene su iz pritvora u Sočiju, objavio je muž Nadežde Tolokonjikove nekoliko sati nakon vijesti o njihovu uhićenju.

BBC javlja kako su prijepodne  uhićene Marija Aljohina i Nadežda Tolokonjikova zbog povezanosti s krađom u jednom hotelu u kojem su odsjele. Tolokonjikova je objavila da je prilikom uhićenja policija primijenila silu.

Protiv njih nisu podignute nikakve kaznene prijave, a pušteno je još 7 ljudi koji su uz njih bile pritvoreni. 

Kako javlja USA Today, članice Pussy Riota došle su u Soči kako bi izvele još jedan performans. Navodno je to trebala biti pjesma za glazbeni film Putin će te naučiti voljeti domovinu.

Podsjetimo, Aljohina i Tolokonikva su provele dvije godine u zatvoru zbog huliganizma, to jest održavanja prosvjednog koncerta protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina u moskovskoj katedrali. Puštene su u prosincu. Nedavno su posjetile SAD kako bi sudjelovale u koncertu Amnesty Internationala.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • BuftlaBuftlic 19.02.2014.

    ne kužim jel to neki bend ili skupina loših glumica.zna neko ijedan njihov hit?

  • ćazim_1 19.02.2014.

    Profesionalne revolucionarke.

  • harrpagoon 19.02.2014.

    superr

Komentiraj...
Vidi sve komentare