To je to što me zanima!

U prvih šest mjeseci zaradili smo od turizma 2,12 milijardi €

Rast prihoda od turizma zabilježen je i u drugom tromjesečju te je od travnja do lipnja ostvareno 1,8 mlrd. eura prihoda od turizma, što je 2,8 posto više nego lani
Vidi originalni članak

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2014. godine, prihodi od turizma iznosili su 2,12 milijarde eura, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja rast od 2,2 posto. Udio prihoda od putovanja - turizma u ukupnom BDP-u iznosio je u tom periodu 10,3 posto, što u odnosu na isti period 2013. predstavlja blagi rast udjela od 0,4 postotna poena.

Rast prihoda od turizma zabilježen je i u drugom tromjesečju 2014. godine te je od travnja do lipnja ostvareno 1,8 milijardi eura prihoda od turizma, što je 2,8 posto više nego u istom periodu 2013. godine. Udio prihoda od turizma u BDP-u iznosio je u tom periodu 17 posto, odnosno 0,8 postotna poena više nego lani, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

- Prihodi od turizma ostvareni u prvoj polovici 2014. godine prate uspješne rezultate turističkog prometa te vjerujem da će se trend nastaviti do kraja godine. Ova turistička godina do sada je bila izuzetno uspješna, a rast fizičkih i financijskih pokazatelja dokazuju kako je Hrvatska sve privlačnija i popularnija turistička destinacija među turistima iz cijeloga svijeta. Ostvareni rezultati su i izravan pokazatelj predanog rada čitavog turističkog sektora te istovremeno motiv svima da još snažnije razvijamo turizam Hrvatske koja u svjetskim okvirima zaista ima potencijal da bude na samome vrhu turističkih odredišta - komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • crni kos_1 03.10.2014.

    Lorencin laže.

  • Šarlota 03.10.2014.

    Pričekajmo kraj godine da bismo čuli za koliko planiranih milijardi (Lorencin ih je naime ukalkulirao u svoje projekte i opet napravio račun bez krčmara) je turistička sezona podbacila. Do kad ćemo mi čitati ovakve izmišljotine?

  • slavonija 02.10.2014.

    Znači li to da će slijedeće godine trebati mnogo mesa,povrća,voća i ostale hrane s kontinenta,a ne samo konobara i pomoćnog osblja !!! Znači li ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare