To je to što me zanima!

U Puli 'pao' Albanac s 12,3 kg marihuane, skrivao je u torbi

Najavio je da će se pronađena droga dostaviti na vještačenje u zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić'', dok je osumnjičeni priveden
Vidi originalni članak

U putnoj torbi 55-godišnjeg albanskog državljanina istarska policija je pronašla 12,6 kilograma marihuane, koju je u autobusu pokušao preko granice prokrijumčariti u Sloveniju, a zbog čega je uhićen i kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Iz PU istarske i granične kontrole Policijske postaje Buje u petak su na konferenciji za novinare izvijestili da su policajci u srijedu poslijepodne na graničnom prijelazu Kaštel, tijekom izlazne granične kontrole putnika i autobusa koji je prometovao na relaciji Zagreb-Pula-Koper-Trst-Ljubljana-Zagreb, posumnjali u 55-godišnjeg Albanca za kojega je utvrđeno da je nekoliko dana boravio u Hrvatskoj, no nije imao prijavljen boravak.

Policija je od svih putnika zatražila da preuzmu svoju prtljagu, pri čemu je jedna putna torba ostala u autobusu, a pretragom je kod Albanca pronađen ključ od ostavljene torbe. Temeljem sudskog naloga, torba je pretražena i u njoj pronađeno 12 paketa s ukupno 12,6 kilograma marihuane.

U nastavku istrage, na jednom parkiralištu u Umagu pronađen je automobil Peugeot 208 talijanskih registracija kojim se služio spomenuti 55-godišnjak u kojemu su, kažu u Istarskoj policiji, pronađeni i drugi predmeti od značaja za daljnji kazneni postupak. 

"Ova zapljena rezultat je ispravne profilacije policijskih službenika i nije usamljen slučaj. Naime, u posljednjih mjesec dana poduzimamo pojačane mjere, s obzirom da se približava turistička sezona te povećavamo operativnu kontrolu, kako na graničnim prijelazima, tako i u operativnom radu, a sve u cilju suzbijanja problematike zlouporabe droga i otkrivanje počinitelja ovakvih kaznenih djela", izjavio je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Valter Gržeta.

Najavio je da će se pronađena droga dostaviti na vještačenje u zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić'', dok je osumnjičeni u četvrtak navečer uz kaznenu prijavu priveden.

"Postupanje policijskih službenika granične policije Policijske postaje Buje-Buie pokazalo je još jednom spremnost hrvatske policije u zaštiti i nadzoru državne granice, kao i činjenicu da unatoč obimu posla i pojačanom prometu putnika, hrvatski policajci provode učinkovitu graničnu kontrolu i svojim aktivnostima suzbijaju prekogranični kriminalitet", kazao je pomoćnik načelnika za graničnu kontrolu Robert Boban Paulović.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ljubica ljubičica_1 16.06.2018.

    Pa što mislite od čega Albanci (šiptari)žive?Već od šverca droge.Što to kod njih radi?Oni su i u Jugi bili poznati po tome.Hrvatska ih se triba rješit izgon.

  • fenix77 16.06.2018.

    Aljbanac se kaže. Očito još drmaju podzemljem. Hercegovci i rusi pušu im za vrat. Bit će fighta.

  • LANA555 16.06.2018.

    Bože dragi što oni naprave stime kad zaplene ? Puno je to para . 😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare