To je to što me zanima!

U Rusiji rekordan broj umrlih od koronavirusa u jednom danu

Usprkos padu broja novozaraženih, Rusija tjednima bilježi veliku smrtnost među oboljelima. Do sada je u Rusiji umrlo oko 168.000 ljudi
Vidi originalni članak

Rusija je zabilježila rekordan broj od 808 smrtnih slučajeva u jednom danu povezanih s novim koronavirusom, priopćile su u četvrtak vlasti.

Usprkos padu broja novozaraženih, Rusija tjednima bilježi veliku smrtnost među oboljelima.

MALO CIJEPLJENIH Australska Canberra uvela karantenu nakon prvog novog slučaja zaraze koronavirusom

U četvrtak je u cijeloj zemlji prijavljeno skoro 22.000 novih slučajeva zaraze, a delta varijanta se brzo širi među stanovništvom.

Prema posljednjim podacima, barem jednu dozu cjepiva je primilo nešto ispod 27 posto od 146 milijuna stanovnika.

Do sada je od covida-19 u Rusiji umrlo oko 168.000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • frajer_2 13.08.2021.

    Prve doze cjepiva su krajem prosinca čuvali maskirani policajci, naoružani puškama. Jer eto, cjepiva su roba koju inače u transportu krade Vin Diesel sa svojom ekipom iz "Brzih i žestokih" pa je prisutnost naoružane pratnje bila prijekopotrebna. Sve je bilo vrlo tajnovito i ekskluzivno, dostupno samo nekima i na pomno biranim lokacijama. Cjepiva je bilo malo, a potražnja navodno ogromna. Cijepilo se isključivo uz najavu. A onda je Capak sjeo dupetom na kutiju Pfizerovih cjepiva i pomno kreiran veo tajnovitosti i ekskluzivnosti se raspao kao kula od karata. Složena na prozoru dvanaestog kata nebodera. Na uraganu IV. stupnja. Nakon toga nije više bila potrebna najava. Zamolbe za cijepljenje su se polako pretvorile u zastrašivanje. Zastrašivanje u prijetnje i ultimatume. Cjepivo je postalo dostupno u sportskim dvoranama. U oronulim autobusima. A jučerašnje najave kažu da će uskoro biti i u ljekarnama. Bez najave, cjepivom koje želite. Policijska pratnja više nije potrebna. Što je sljedeće? Cjepiva na kioscima Tiska, uz kavu za van? Na šalterima Hrvatske pošte, dok plaćamo režije? Možda će nas cjepiti poštari, nakon što nam uruče rješenje o ovrsi? Lakrdija postaje sve sličnija radnji filmskog klasika "Idiocracy"..

  • Backup 12.08.2021.

    Cjepiva ima čak i viška, tko god se boji zaraze neka se cijepi, a ostale nitko nema pravo ugnjetavati ili maltretirati. Svaki pojedinac je odgovoran za sebe. Ajmo, razlaz i tišina više o strašnom kovidu.

  • gonisee 12.08.2021.

    Auuu, 4 milijuna u godinu i pol umrlo od prehlade. Zatvaraj sve ili ćemo ovim tempom svi umrijeti za točno 3125 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare