To je to što me zanima!

U Saboru danas rasprava o porezu na promet nekretnina

Prijedlog izmjena Zakona o porezu na promet nekretnina bi tako uskoro trebao rasteretiti Poreznu upravu u postupcima utvrđivanja poreza na promet nekretnina
Vidi originalni članak

Zastupnici će u srijedu u Saboru raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o porezu na promet nekretnina. On bi trebao rasteretiti Poreznu upravu u postupcima utvrđivanja poreza na promet nekretnina. To se namjerava postići formiranjem baze podataka tako što će se pratiti cijena nekretnina i uspoređivanja podataka o nekretninama na različitim područjima u istom razdoblju. Preciznije se definira pojam porezne osnovice i postupak njezina utvrđivanja, javlja HRT. Izmjenama zakona propisuje se i da žalba ne odgađa izvršenje rješenja čime se otklanja mogućnost da se ona koristi isključivo kao sredstvo odgode plaćanja poreza na promet nekretnina.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • lunar 2 02.02.2011.

    STVAR JE VRLO JEDNOSTANA Porez na jedinu nekretninu, kad se povečava kvadratura prostora zbog povečanja obitelji, treba umanjitise za porez koji je plaćen kod manje nekretnine. U suprotnom dvaputa se plača porez za onih prvih 40 m2 plus porez na novih 40 m2 ako se radi o novom stanu od 80 m2. Dakle samo porez na novu razliku kvadrata.

  • gradski 02.02.2011.

    cijene nkretnina bi se formirale na "tržištu njima",pa bi poreznici tako i do "deset (10) puta lakše i brže mogli naplatiti potraživanja,a za to bi se oformila neka NOVA sila administracije! Tako izgleda borba za Hrvatsku,nezaposlene,obespravljene,...

  • blonde 02.02.2011.

    da li je naš narod shvatio, da mu je za vrijeme stare Juge bilo daleko bolje nego sada. ...nije bilo poreza na hranu, već za luksuz, lako se došlo do posla, cijene su se rijetko kada mijenjale, živjelo se daleko mirnije i bolje. Tada su nam bili vanjski neprijatelji protiv kojeg smo se borili, više ga nemamo, ali imamo unutarnjeg neprijatelja većeg nego onog "vanjskog" Pitam se, zašto je naš narod morao proći kroz onu veliku patnju i gubitak u ratu? Da, jedini koji su dobro prošli to je vlast, koja dominira ovim prostorima, dok narod je bjedniji nego je ikad bio Ova vlast radi samo na sebi, dok narod kao da ne postoji. Naravno, postoji samo tada, kada ga treba oguliti za lovu, da oni mogu hladnokrvno trošiti novac za svoje potrebe. Zar nam to treba?

Komentiraj...
Vidi sve komentare