To je to što me zanima!

U selu Radovin uhvatio i ubio divovskog poskoka

Docent Zoran Tadić s PMF-a kaže da su poskoci dugi do 70 centimetara te da je ova životinja duga 1,20 metara. Stara je i imala je puno hrane
Vidi originalni članak

Zmija je spavala na drvetu nekih 100 metara od kuća. Moj bratić ju je primijetio te joj je štapom razbio glavu. Nakon toga ju je odnio kući i stavio na kuku, kaže naš čitatelj koji je fotografiju snimio prije tjedan dana u selu Radovin kod Zadra.
- Zmiju smo na kraju spalili jer nismo htjeli da se s njom igraju djeca. Kod nas ima poskoka, no ovako dugog nismo nikada vidjeli - rekao je čitatelj. Docent Zoran Tadić sa zagrebačkog PMF-a je objasnio da su poskoci obično dugi do 70 centimetara te daje ova životinja duga oko 1,20 metara. Dodaje kako je riječ o 'divu'.
- Zmija je stara i u životu je imala puno hrane - kaže Tadić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Mariposa 28.09.2008.

    angel7, vjeruj mi, tvoje i moje srce bi se vrlo vjerojatno našlo prestrašeno na drugom kontinentu. na drvetu 100 m od kuće?! pa šta da se neko dijete penjalo po tom drvetu?! pa sva sreća da su ubili tu zmijurinu. jedino što mi je žao što su zmije i krokodili preživjeli pad onog asteroida.

  • classic 27.09.2008.

    100 metara od kuce zmija nije nikakva opasnost. I jos ovako nesto nesvakidasnje veliko. A taj koji ju je ubio je obican dusmanin.

  • balun 27.09.2008.

    Real, bojim se da ne shvaćaš. Poskok NE napada plijen koji ne može pojesti , Kad napada čovjeka to uradi od STRAHA za svoj život, boji se više i od angel7. Čovjek koji voli prirodu i živi od nje , svjestan čovjek, neće ubiti zmiju već će učiniti sve da je vrati na njena prirodna staništa, pa makar je pronašao ispod kreveta u spavaćoj sobi. Nisu zmije došle u naseljena mjesta da nas pojedu došle su od muke, jer smo im MI ljudi ugrozili njihov teritorij ,spalili, isušili , otrovali insekticidima...zato smo im dužni ! Umjesto njih, treba zatući po glavi i okačit na klin ove pijane budale što svaki dan ubiju po dvoje troje na cestama! Pogledamo li njihov saldo, to su opasne zmije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare