To je to što me zanima!

U Siriji više od 100 ubijenih: Odgovornost je preuzeo ISIL

Višestruke eksplozije odjeknule su u gradovima Džableh i Tartus. Pet eksplozija rezultat je napadača samoubojica, a u dva slučaja radilo se o eksplozijama automobila bombi
Vidi originalni članak

Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilačke napade u Siriji u kojima je u ponedjeljak ubijeno više od 100 ljudi u obalnim gradovima Džableh i Tartus.

Višestruke eksplozije odjeknule su u gradovima Džableh i Tartus u dijelu zemlje koji je do sada bio pošteđen najtežih stradanja. U napadima je ozlijeđeno najmanje 120 ljudi. Prema podacima sirijskog opservatorija za ljudska prava pet eksplozija rezultat je napadača samoubojica, a u dva slučaja radilo se o eksplozijama automobila bombi.

Zabilježeno je ukupno sedam detonacija, četiri u Džablehu u pokrajini Latakiji i tri u Tartusu, glavnom gradu iste pokrajine.

Televizijske snimke prikazuju uništena i zapaljena vozila na ulicama dva grada, a na društvenim medijima objavljene su fotografije trupla koja leže na ulicama.

U Džablehu jedna je bomba eksplodirala u blizini državne bolnice, a u Tartusu, u kojemu su smještene ruske vojne snage koje pružaju potporu sirijskoj vojsci u borbi protiv militanata i pobunjenika, do eksplozija je došlo u blizini benzinske crpke.

Sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova, koje je izvijestilo o terorističkim napadima, zaustavilo se na brojki od 20 ubijenih, dok su državni mediji izvijestili o 45 ubijenih u napadima u dva grada.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • BLACKDOG 23.05.2016.

    Nedužni i dalje umiru....

  • Preteznovedro 23.05.2016.

    Ameri nek prestanu srat. To i je njihovo maslo. Rusi nek rokaju kako su krenuli.

  • Ante Starčević 23.05.2016.

    Nešto sam primjetio ili mi se to samo čini. Kad sirijska vlada i Rusija napadnu pobunjenike i isilovce o tome odmah piše onaj SOHR(sirijski opservatorij za ljudska prava), a kad isilovci ubiju 100 civila u jednom danu, od SOHR-a ni riječi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare